VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 6.6/10 (5 ääntä )

Shadow Warrior


Shadow Warrior on 3D Realmsin kehittämä ja GT Interactiven vuonna 1997 julkaisema FPS-peli. Shadow Warrior käyttää Duke Nukem 3D -pelissä ensimmäistä kertaa esiintynyttä Build -pelimoottoria. Vuonna 2005 3D Realms julkaisi pelin lähdekoodin GNU GPL -lisenssillä.

Graafisesti peli muistuttaa paljon muita Build -pelejä, mutta pelimoottoriin tehtiin kuitenkin joitakin muutoksia, minkä vuoksi Shadow Warriorissa on mm. kiivettäviä tikapuita ja ajettavia kulkuneuvoja. Lisäksi peli käyttää toimintoihin ja objekteihin Sprite-grafiikan sijaan vokseleita, joka mahdollistaa muokatun pelimoottorin uudet ominaisuudet.

Pelin juonena konserniyritys Zilla Enterprises on yksi Japanin mahtavimmista ja vaikutusvaltaisimmista yhtiöistä. Yhtiön johtajan, Master Zillan, vallanahneus kuitenkin ajaa konglomeraatin korruptioon, ja hän aloittaa Japanin valloituksen mutaatiosotilaiden ja muukalaisten avulla. Zilla Enterpriselle henkivartijana työskennellyt varjosoturi, Lo Wang, ei kuitenkaan aio olla osa entisen työnantajansa suunnitelmia vaan aikoo estää julman valloituksen.

Pelaajalla ei ole pelin alussa muuta asetta kuin katana. Aseita, joita ovat mm. Uzi-konepistoolit, raketinheitin ja raidetykki, pystyy keräämään pelin edetessä. Peli sisältää toimintapainoitteisen pelattavuuden lisäksi myös ongelmanratkontaa (engl. puzzle), joka ei aikalaistensa FPS-pelien tyyliin ollut yleistä[1], vaikka Duke Nukem 3D jo osittain rikkoikin valtavirran suuntausta.

Shadow Warrior Youtube video pelistä :

Viittaukset : Wikipedia Shadow Warrior kuvaus

Shadow Warrior, 6.6 out of 10 based on 5 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

7.11.2011

Voit jättää vastauksen, tai trackback omalta sivustolta.

Jätä kommentti