VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 8.8/10 (10 ääntä )

Sensible Soccer tiedoston lataus
Lataa Sensible Soccer
Koko: 0.00B
ladattu: kertaa

Sensible Soccer


Sensible Soccer on Sensible Softwaren ja John Haren 1992 tekemä jalkapallopeli, joka sisältää sekä managerointia, että jalkapallon pelaamista. Peli julkaistiin Amiga 500:selle ja Atari ST:lle.

Sensi oli monien pelaajien ja arvostelijoiden mielestä aikansa arcadepalloilua parhaimmillaan. Pelissä pikkuruiset pelaajat vipelsivät huimaa vauhtia kentällä. Sensin toteutus oli pelkistetyn realistinen ja pelin tempo nopea. Pelissä oli osittain muokattavat joukkueet, kuvakulma oli kaukaa ylhäältä kuvattu ja monet pitivät sen pelattavuutta eräänä aikansa parhaana.

Nimellä Sensible World of Soccer (SWOS) julkaistu jatko-osa lisäsi peliin rutkasti joukkueita ympäri maapalloa sekä world cupin. Monissa kehitysmaissakin löytyi joukkueet kolmosdivarista asti sekä näille liigat ja cupit. Tulevat päivitykset lisäsivät peliin vielä Euroopan lisäksi muidenkin maanosien omat ylikansalliset seuratason liigat ja turnaukset sekä muiden maanosien maiden väliset mestaruuskisat. Sensible World of Socceria pystyi pelaamaan myös rajoittuneena manageripelinä (joko ohjaten itse tai antamalla tietokoneen ohjata pelit). Tällöin pystyi ostamaan ja myymään pelaajia sekä suunnittelemaan pelaajien liikkeet kentällä sen mukaan, missä kohden kenttää pallo kulloinkin oli.

Uusin, alkuperäistä pelin henkeä mukaileva versio julkaistiin vuonna 2006 jalkapallon MM-kisojen kynnyksellä.

Pelin ensimmäisessä versiossa oli Captain Sensible -nimisen pop-artistin säveltämä (ja Richard Josephin tietokoneelle sovittama) alkumusiikki. Sensible World of Soccerissa oli ”Goal Scoring Superstar Hero” -niminen Richard Josephin ja ohjelmoija Jon Haren laatima kappale, johon Josephin tyttöystävä lauloi sanat.

YouTube video Sensible World of Soccer pelistä

Lainattu http://fi.wikipedia.org/wiki/Sensible_Soccer

Sensible Soccer, 8.8 out of 10 based on 10 ratings
Sensible Soccer koodit ja vihjeet Kopioi leikepöydälleNäytä koodit
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

16.9.2011

Voit jättää vastauksen, tai trackback omalta sivustolta.

Jätä kommentti