VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 4.5/10 (2 ääntä )

Safari Guns tiedoston lataus
Lataa Safari Guns
Koko: 0.00B
ladattu: kertaa

Safari Guns

Safari Guns Alku Intro

Safari Guns on New-Deal Productionsin tekemä ja Infogramesin 1989 julkaisema valokuvauspeli, jossa pelaaja lähtee Afrikkaan safarille ottamaan valokuvia villieläimistä.

Tehtävänä on matkustaa halki Afrikan Victoriajärvelle ottaen matkan varrella valokuvia villieläimistä ja tuoden samalla yleisölle ilmi Afrikan savannin eläinten riisto salametsästäjien toimesta.

Pelissä pelaaja istuu Jeepin kyydissä, joka ajaa tasaista kyytiä savannin poikki. Maisemien vaihtuessa vastaan ilmestyy monia erilaisia Afrikan villieläimiä, kuten leijona, norsu, gepardi, hyeena, seepra, kirahvi, sarvikuono, apina, vesipuhveli, krokotiili, pelikaani,  käärme, strutsi, korppikotka ja monia muita eläimiä.

Pelaajan tulee ottaa kaikista eläimistä valokuvia, joista pelaaja ansaitsee pisteitä. Valokuvien laatu vaikuttaa pisteisiin, joten samasta eläimestä ei voida ottaa useita valokuvia. Valokuvia tulee ottaa monipuolisesti eri eläimistä. Matkan varrella savannilla kulkee myös tavallisia ihmisiä, sekä salametsästäjiä. Pelaajalla on kameran lisäksi mukana myös kivääri, jolla voidaan puolustautua. Pelaaja ei saa ampua eläimiä, eikä tavallisia ihmisiä. Aseistetut salametsästäjät ovat kuitenkin vapaata riistaa. Pisteitä saadaan myös ottamalla valokuvia salametsästäjien aikeista. Kun kameran rulla on saatu täyteen, päättyy kyseinen rata ja pelaaja näkee ottamansa valokuvat, sekä niistä saadut pisteet. Tämän jälkeen pelaaja pääsee seikkailemaan seuraavaan maisemaan ottaen valokuvia ja varoen vaaroja.

Peli on ilmestymisvuoteensa nähden graafisesti lähes mestariteos. Maastot, ihmiset ja eläimet ovat oikeasti aidon näköisiä. Maaston vieriminen on myös toteutettu usealla liikkuvalla taustalla, joka antaa hyvinkin aidon ja kolmiulotteisen vaikutelman. Huonona puolena pelissä on kankea valikkoratkaisu, missä kamera ja kivääri vaihdetaan kuvaruudun alaosasta olevista ikoneista. Tämä tekee radat joissa on paljon eläimiä ja salametsästäjiä todella hankaliksi. Peli on myös hyvin lyhyt. Taitava pelaaja pelaa pelin läpi jopa alle kymmenessä minuuteissa. Äänimaailma itse pelitilanteessa menettelee, mutta  pelin teemakappale on melko kasaria, jos kasaria sinänsä voidaan pitää huonona asiana. Safari Guns ei jaksa hauskuuttaa kauaa, mutta se on aiheeltaan muista poikkeava, sekä graafisesti todella kaunis.

YouTube video Safari Guns pelistä

Safari Guns, 4.5 out of 10 based on 2 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

31.10.2012

Jätä kommentti