VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 6.0/10 (7 ääntä )

Rockford


Rockford on Arcadia Systems:in 1988 tekemä pulmanratkontapeli, jota voidaan pitää Boulder Dash pelin kloonina. Peli julkaistiin alkujaan Amiga 500 järjestelmille ja käännettiin alustoille Amstrad CPC, Commodore 64,  Atari ST, Atari 8-bit, PC, ZX Spectrum.

Poiketen muista aikansa vastaavista Boulder Dash klooneista, Rockfordissa  pelin alussa pelaaja pystyy valita pelihahmon eri vaihtoehdoista. Jokaisella pelihahmolla on oma teemansa ja ratansa, joten peli sisältää viisi eri maailmaa: viidakko, ruoka-aihe, villi-länsi, avaruus ja anatomia. Peli koostuu kuitenkin pääasiassa samoista ominaisuuksista, kuin Boulderdash pelit: Kivien vierittämisestä, aarteiden keräilystä, sekä vihollisten voittamisesta. Radoista suurin osa painottuu pulmanratkontaan, kun osa taas on enemmän reaktioita vaativia. Ratojen teemat koostuvat valitun hahmon pohjalta, joten leipurin valikoimalla pelissä kerätään omenoita ja työnnellään kivien sijasta appelsiineja. Avaruusteemassa kivet ovat maapalloja ja kerättävät kohteet aurinkoja. Anatomiateemassa taas vieritellään silmiä ja keräillään sydämiä. Ratojen lopussa on aina ovi, josta läpikulkemalla pelaaja läpäisee radan ja jatkaa seuraavaan rataan.

Pelaaja kuolee vihollista koskettaessaan, ajan loppuessaan, jäädessään kivimurikan alle, tai joutuessaan jumitilaan, mistä ei pääse pakenemaan. Itse vihollisia pelaaja pystyy joko väistelemään, tai tiputtaa kivimurikoita niiden päälle. Kuollessaan vihollisesta muodostuu 9 ruudun verran aarteita, joiden alle jäädessään pelaaja myös menettää yhden elämän. Pelaaja saa lisäelämiä keräämällä tarpeeksi aarteita.

Peli on hyvin nopeatempoinen ja hahmojen liike yhdestä ruudusta seuraavaan on nopea. Tämä aiheuttaa hankaluuksia varsinkin reaktioaikaa vaativissa radoissa.

YouTube video Rockford pelistä:

Rockford, 6.0 out of 10 based on 7 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

28.1.2014

Jätä kommentti