VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 5.8/10 (5 ääntä )

RoboCop


RoboCop on Data Eastin ja Oceanin vuonna 1989 julkaisema kolikkopeli, joka käännettiin lukuisille tietokoneille ja pelikonsoleille. Peli pohjautuu samannimiseen Paul Verhoevenin ohjaamaan RoboCop elokuvaan. Pelistä käännettiin versiot seuraaville alustoille : Amiga, Amstrad CPC, Apple II, Atari ST, Commodore 64, DOS, Nintendo Entertainment System, Game Boy, MSX, NES, ZX Spectrum.

Peli on sivulta katsottua tasohyppely ja shoot ’em upräiskintää, jossa pelaajan on tapettava hyökkääviä rikollisia. Kuoleminen palauttaa pelaajan tason alkupisteeseen tai pelaaja kuolee lopullisesti, jolloin hänen on aloitettava peli kokonaan alusta tai jatkettava aiemmin säilytetystä tilanteesta. Monissa käännöksissä pelaajalla on vain yksi elämä, eikä säilytysmahdollisuutta ole. Varsinaisten jaksojen välissä on monissa käännöksissä bonustasoja, joissa esimerkiksi ammutaan maalitauluja, rikollisia tai yritetään tunnistaa poliisien tietokoneen avulla rikollisen kasvoja.

Pelin käännöksissä on nähty olevan useita pelattavuudelle haitallisia ominaisuuksia, ja monien versioiden teknistä toteutusta on pidetty keskinkertaisena tai huonona. Peli myi kuitenkin suhteellisen hyvin ilmeisesti elokuvan saaman suosion takia. Pelille julkaistiin jatkoksi RoboCop 2, RoboCop 3 ja Robocop vs. The Terminator videopelit. RoboCop 2 oli samantyyppinen kuin edeltäjänsä, mutta muut jatko-osat olivat pelinä varsin erityyppisiä. RoboCop 3 taas perustui vektorigrafiikkaan.

Kuvankaappaukset eri alustojen RoboCop pelistä :

RoboCop Youtube video pelistä :

Viittaukset : Wikipedia RoboCop kuvaus pelistä

RoboCop, 5.8 out of 10 based on 5 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

17.1.2012

Jätä kommentti