VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 5.4/10 (9 ääntä )

Roadkill


Roadkill on Vision yhtiön tekemä ja Acid Software:n 1994 julkaisema arcadetyylinen autopeli Amiga 500 laitteistolle. Pelissä pelaaja osallistuu väkivaltaiseen tv-ohjelmaan, jossa tapetaan vastustajan autot radalta.

Pelin alussa pelaaja valitsee itselleen sopivan auton, jolla aloittaa kilpailun. Autot ovat formulan ja DTM-autojen näköisiä sekoituksia, jotka ovat varustettu raskaalla aseistuksella, sekä fysiikkaa rikkovalla tekniikalla. Radat koostuvat futuristisiin maisemiin sisältyvistä asvalttiradoista, joissa paikoitellen on piikkejä, miinoja, ansoja hyppyreitä ja muista esteitä. Pelaaja voi kerätä radalta erilaisia aseita, kuten ohjuksia, joilla vihollisautojen tuhoaminen onnistuu helpommin. Radalla on mukana kourallinen vastustajia, jotka pelaajan on tuhottava.

Realismista pelissä ei voida puhua laisinkaan, koska autot paahtavat lähes 400 km/h ja tekevät äkkikäännöksiä näistä vauhdeista, mutta onhan kyseessä futuristinen autopeli. Lisäksi tulevaisuudessa näyttää olevan melkoinen inflaatio käynnissä, kun kolareista ja bonuksista saa usein 10.000.000 $ rahapalkintoja. Autojen sivuluistut on toteutettu melko luontevasti ja autojen peränheitto on melko hauskan näköistä puuhaa. Graafisesti peli on suhteellisen nätisti toteutettu, mutta jokainen rata on lähes toisensa kopio. Äänimaailma on perus jumputusta, jossa taustalla viskiääninen juontaja huutelee iskulauseita tapahtumien mukaan.

YouTube video Roadkill pelistä

Roadkill, 5.4 out of 10 based on 9 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

23.9.2014

Jätä kommentti