VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 6.0/10 (1 ääni )

Road Runner


Road Runner on Atari Games yhtiön 1985 tekemä peli, jossa pelaaja ohjastaa maantiekiitäjää paeten Kelju K Kojoottia. Peli julkaistiin alustoille Amstrad CPC, Atari 2600, Atari ST, Commodore 64, MS-DOS, Sinclair ZX Spectrum, and NES.

Peliä voidaan pitää periaatteessa ajopelinä, koska siinä edetään suurimmalta osin maantietä pitkin vasempaan suuntaan väistellen muuta liikennettä. Peli tosin sisältää myös sokkelomaisia bonusratoja, sekä tasohyppelymäisiä vaiheita. Maantiellä tulee vastaan monenlaisia esteitä, kuten vastaantulevaa liikennettä, putoilevia kiviä ja muita esteitä. Tiet kiemurtelevat ja kapenevat välillä tuoden lisää haastetta peliin. Pelin arkkivihollinen Kelju K Kojootti on koko ajan kannoilla yrittäen napata maantiekiitäjää, tosin kojootti on hieman hitaampi, kuin maantiekiitäjä, joka antaa pelaajalle mahdollisuuden pysyä askeleen edellä. Yleensä kojootti vain juoksee kintereillä, mutta väliajoin kojootti saattaa ottaa käyttöön erilaisia välineitä, kuten rullaluistimet, raketteja tai pomppukeppejä. Maanteiden välissä pelaaja joutuu läpäisemään sokkelomaisia bonus-ratoja, joissa kojootilla on käytössään usein erikoisvälineitä.

Itse peli on melko yksinkertainen kokonaisuus ja ohjattavuus on tökkivä. Maantiekiitäjän on oltava lähes täysin kohdallaan kertätäkseen siemeniä ja maantiekiitäjän vauhti ja kiihtyvyys tuottaa hankaluuksia siementen keräämisessä. Usein pelaajan onkin pyörittävä kojootin ja siemenkasan ympärillä tovin, ennen siementen saantia. Samoin sokkeloissa on hyvin helppo tarttua seiniin kiinni. Pelin musiikit ovat suhteellisen ärsyttävät, mutta graafisesti peli on ihan kaunista katseltavaa.

Kuvankaappauksia pelistä

YouTube video Road Runner pelistä

Pelistä muualla:

Viittaukset: Wikipedia

Road Runner, 6.0 out of 10 based on 1 rating
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

23.11.2018

Jätä kommentti