VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 7.0/10 (8 ääntä )

Road Rash


Road Rash on Electronic Arts:in 1991 tekemä moottoripyöräpeli, missä pelaaja osallistuu laittomiin moottoripyörien kisoihin. Peli julkaistiin alunperin Sega Mega Drive/ Genesis alustoille ja käännettiin siitä muille alustoille, kuten Atari ST, Commodore Amiga, Sega Master System, Game Boy, Game Gear, 3DO, Sega Mega-CD, Sega Saturn, PlayStation, PC, Nintendo 64, Game Boy Advanced. Pelin nimi juontuu englanninkielisestä slangisanasta joka tarkoittaa palohaavoja tai hiertymiä, joita usein moottoripyöräonnettomuuksissa tapahtuu. Pelistä on tehty myös lukuisia jatko-osia, joista viimeisimmät ovat tehty käyttäen 3D:tä.

Peli on kuvattu pelaajan takaa näyttäen radalla pelaajan moottoripyörän, sekä ajoradan. Ajoradat on kuvattu tähän aikaan yleisellä tyylillä, kuten Outrun pelissä. Vastaan tulee mäkiä, autoja, kilpailijamoottoripyöriä ja tiukkoja mutkia. Peli näyttää muuten tavalliselta moottoripyöräpeliltä, mutta se poikkeaa kuitenkin kilpailijoistaan radikaalisti ajon aikana tapahtuvasta väkivallasta. Pelaajat voivat vapaasti töniä, lyödä ja potkia pyrkien kaatamaan kilpailevat moottoripyörät. Pelissä voidaan käyttää vihollisen nujertamiseen myös pieniä aseita, kuten rautatankoja, nunchaku ja mailoja. Kaatuminen aiheuttaa hienon ilmalennon pitkin tietä ja nurmikkoa. Kaatuessaan moottoripyörällä pelaaja saattaa lentää hyvinkin kauas pyörästään. Kaatumisen jälkeen pelaaja ei lähdekkään ajamaan suoraan moottoripyörän selästä, vaan pelaajan on löydettävä pyörä ja juostava sen luokse. Tämä hidastaa pelaajaa varsinkin isojen kolareiden kohdalla, jos pyörä katoaa lähes näkymättömiin.

Pelaajan on saavuttava aina maaliin kolmanneksi tai neljänneksi (riippuen versiosta) jatkaakseen peliä seuraavalle radalle. Alussa vastustajat ovat melko huonoja ajamaan radalla, mutta pelin edetessä kilpailijat kovenevat ja ratojen läpäisy muuttuu haastavaksi. Maaliin tullessa pelaajalle maksetaan voittosumma kilpailusijoituksen mukaisesti. Rahat voidaan käyttää nopeampiin moottoripyöriin, jotka ovat pakollisia pelin edetessä. Peli päättyy jos pelaajalla ei ole varaa korjata moottoripyöräänsä, tai joutuu poliisien pidätettäväksi eikä omaa tarpeeksi rahaa sakon maksamiseen.

YouTube video Road Rash pelistä

Road Rash, 7.0 out of 10 based on 8 ratings
Road Rash koodit ja vihjeet Kopioi leikepöydälleNäytä koodit
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

6.12.2012

Jätä kommentti