VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 5.8/10 (4 ääntä )

Rings of Medusa


Rings of Medusa on strategia- ja roolipeli jonka kehitti ja julkaisi Starbyte Software 1989 Amigalle, Atari ST:lle, Commodore 64:lle, sekä MS-DOS:ille.

Pelistä on tehty myös remake versio R.O.M. Gold: Rings of Medusa, joka julkaistiin MS-DOS:ille ja Amigalle 1994.

Juoni keskittyy Prinssi Cironin yritykseen pelastaa valtakunta kuningatar Medusan langettamasta loitsusta. Medusa on tappanut Cironin ystävät ja pakottanut hänet maanpakoon. Cirionin tehtävänä on löytää viisi taikasormusta, jotka on sijoteltu hajanaisesti eripuolille valtakuntaa. Pelaaja voi löytää sormuksia valtaamalla kaupunkeja, tai kaivamalla aarrekätköjä, joihin hän saa vihjeitä.

Pelaajan tulee aluksi kerätä tarpeeksi rahaa, jotta hänellä on kasassaan tarpeeksi voimakas armeija. Rahaa voidaan kerätä ostamalla erilaisia tuotteita torilta ja myymällä niitä toisiin kaupunkeihin voitolla. Matkan varrella saattaa kuitenkin tulla rosvoja, joita vastaan pelaaja joutuu taisteleen, tai luovuttaan tavaransa. Pelin maailma koostuu suuresta kartasta, johon on sijoiteltu linnoja, kaupunkeja, vuoria ja metsää. Saaren ympärillä on meri, jonka läheisyydessä on pienempiä saaria. Kun pelaaja saapuu kaupunkiin, voi hän ostaa tai myydä tavaroitaan, uhkapelaa kasinolla, kerää informaatiota temppeleistä, tai kerää lisää joukkoja armeijaansa. Pelaaja voi myös asettaa osan joukoistaan puolustaan kaupunkia rosvojoukkojen hyökkäyksiltä. Pelaajalla on mahdollisuus myös ostaa veneitä ja matkustaa pääsaaren ympärillä oleville pienemmille saarille. Vaikka pelaajalla voi olla hallussaan useita sotayksiköitä, ohjastaa pelaaja vain sitä yksikköä, jossa prinssi Cirion on.

Peli on monipuolinen sekoitus roolipeliä, strategiaa ja bisnestä. Pelin grafiikat ovat kauniisti piirrettyjä. Vaikka peli on melko vaikea, saa pelin parissa aikaa kulumaan useita päiviä.

 

Rings of Medusa, 5.8 out of 10 based on 4 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

3.7.2012

Jätä kommentti