VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 7.3/10 (6 ääntä )

Rick Dangerous


Rick Dangerous 1

Rick Dangerous  on Core Design yhtiön 1989 julkaisema tasohyppely, joka keskittyy arkeologin seikkailuihin eripuolilla maailmaa. Pelistä tehtiin versiot alustoille : Amiga, Atari ST, Amstrad CPC, ZX Spectrum, Commodore 64 ja MS-DOS.

Peli muistuttaa pahasti indiana Jones elokuvaa Raiders of the Lost Ark. Peli sijoittuu vuoteen 1945 kun Brittiläinen agentti Rick Dangerous matkaa Amazonin sademetsiin etsiäkseen kadonnutta Goolu heimoa. Rickin lentokone joutuu pakkolaskeutumaan viidakkoon. Pelin alkaessa Rick herää luolasta missä vierivä kivi vyöryy häntä kohti, kuten Indiana Jones elokuvassakin. Rick on varustautunut dynaamiitillä ja pistoolilla. Matkalla on monia vaaroja vastassa, kuten ansoja, vihollisia ja muita ongelmia. Pelin toinen maailma on pyramiidin sisällä Egyptissä. Kolmannessa maailmassa Rickin on pelastettava liittoutuneiden sotilaat Schwarzendumpfin linnasta Nazien kynsistä.

Pelissä hahmolla voi hyppyä ja kiivetä, sekä kantaa rajallinen määrä dynamiittiä ja ammuksia pistoolissa. Ase on Rickin pääase vihollisia vastaan. Radalla esiintyvät ansat voivat yhtälailla tappaa myös vihollisia.  Dynamiittiä käytetään useissa paikoissa pulmanratkontaan, sekä joidenkin paikkojen seinien räjäyttelyyn. Rickillä on mukanaan myös Pogosauva, millä hän voi lamauttaa viholliset hetkeksi.

Rick Dangerous 2

Rick Dangerous 2 on Core Desig yhtiön 1990 julkaisema tasohyppely, joka on jatko-osa Rick Dangerous pelistä. Pelistä tehtiin versiot alustoille : Amiga, Atari ST, Amstrad CPC, ZX Spectrum, Commodore 64 ja MS-DOS.

Ensimmäisen osan lopussa selvisi, että muukalaisten hyökkäys maapallolle olisi väistämätön. Rick Dangerous 2 alkaa kun ufot laskeentuvat Lontooseen. Rick Dangerous vaihtaa vaatetuksen alussa ja Indiana Jonesin hattu lennähtää laserin voimasta Rickin päästä. Pelissä on useita uudistuksia jotka tekevät toisesta osasta huomattavasti monipuolisemman. Rickillä on aseinaan Laser sädepyssy, sekä pommeja joita pystyy asettaa liukumaan haluttuun suuntaan. Pogo on korvattu lyönnillä. Pelissä voidaan pelaa ensimmäiset neljä maailmaa halutussa järjestyksessä, joka aukaisee lukitun viidennen maailman.

Pelin maailmat :

  • Hyde Park Lontoo
  • Ice caverns Freezia planeetalla
  • Vegetablian metsikkö
  •  Aatomic mud mines kaivokset

Rick Dangerous 2 kuvankaappaus pelistä

Rick Dangerous Youtube video :

Rick Dangerous, 7.3 out of 10 based on 6 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

28.11.2011

Voit jättää vastauksen, tai trackback omalta sivustolta.

Jätä kommentti