VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 8.6/10 (5 ääntä )

Renegade

Renegade Moottoripyörä Tappelu

Renegade on Technos Japanin 1986 tekemä tappelupeli. Renegade julkaistiin alustoille Arcade, Amiga, Amstrad CPC, Apple II, Atari ST, Commodore 64, MS-DOS, NES, Sega Master System, Virtual Console ja  ZX Spectrum

Renegade esitteli yhtenä ensimmäisistä tappelupeligenressä nelisuuntaisen ohjauksen, joka mahdollisti monipuoliset taistelut lyöntien, potkujen, ja hyppyjen osalta. Pelin viholliset osaavat myös tapella vastaan monipuolisemmin ja omaavat erilaisia liikesarjoja.

Pelissä pelaaja on ottanut oikeudet omiin käsiinsä ja taistelee rikollisjengejä vastaan pelastaakseen kidnapatun tyttöystävänsä. Pelaajalla on vastassaan yleensä vihollispari, joista kummallakin on erilaiset ominaisuudet. Toinen vihollisista on yleensä aseistautunut ja omaa tehokkaat iskut, mutta on heikko iskuille, kun toinen vihollisista on taas heikko lyönneissään, mutta omaa kestävyyttä. Viholliset voivat tehdä yhteistyötä, missä toinen vihollisista ottaa pelaajan otteeseensa, kun toinen takoo pelaajaa.

Ratojen lopussa vihollisten lisäksi myös vaikeampi pomovastus ilmaantuu tappeluun mukaan. Jos pomo saadaan tyrmättyä, karkaavat muutkin viholliset alueelta ja pelaaja etenee seuraavaan rataan.

Toisessa radassa pelaajalla on alussa vastassa vihollisia jotka ajavat lujaa moottoripyörillä pelaajan päälle. Kolmas rata sisältää naisista koostuvan jengin ja neljännessä vihollisilla on aseinaan puukot, joilla voivat tappaa pelaajan yhdellä iskulla. Viimeisenä pelaajalla on vastassaan jengipomo, joka ampuu pelaajaa aseella. Jengipomon voitettua pelaaja pelastaa tyttöystävänsä ja peli päättyy jatkuen kuitenkin alusta vaikeammalla vaikeustasolla.

Pelistä tehtiin myös Oceanin toimesta kaksi epävirallista jatko-osaa Renegade: Target: Renegade, ja Renegade 3: The Final Chapter. Jatko-osat julkaistiin alustoille: ZX Spectrum, Commodore 64 ja Amstrad CPC

YouTube video Renegade pelistä

Renegade, 8.6 out of 10 based on 5 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

2.7.2013

Jätä kommentti