VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 6.3/10 (4 ääntä )

Reel Fishing

Reel Fishing PlayStation CD kansi

Reel Fishing on Victor Interactive Softwaren tekemä ja Natsumen julkaisema kalastuspeli, joka tunnettiin myös nimellä Fish Eyes. Peli julkaistiin 1996 PlayStation konsolille.

Reel Fishing on hieman erikoisella tavalla tehty kalastuspeli. Pelissä on käytetty aitoja maisemakuvia ja kaloja joista on yhdistelemällä tehty pelattava peli. Pelin pelaaminen on kuin katsoisi kalastusdokumenttia, jota voi itse ohjailla. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että peli olisi todella hieno ja realistinen, vaan enemmänkin huonolla tavalla toteutettu video johon on lisätty toimintoja. Pelissä on kaksi päänäkymää, rannalla tai veneessä oleva pintanäkymä ja pinnan alla oleva näkymä missä kaloja narrataan vieheillä. Koska pelin hahmot ovat aitoja kaloja on kalojen animointiakin jouduttu rajoittamaan. Pääasiassa uistimeen tarttunut kala on kuin jäykkä tiiliskivi, jota naarataan perässä.

Pelissä heitetään ensin uistin veteen ja odotellaan kalan nappaamista. Kun kala on vieheen lähellä ja koukku kalan suussa tulee pelaajan tehdä vastanykäisy ja koukku tarttuu kalan suuhun paremmin. Tämän jälkeen alkaa kalan väsyttäminen. Pelissä on outo ominaisuus, että jokainen kalan nappaaminen on täysin identtinen. Kala tulee aina oikealta, tarttuu koukkuun ja vetää vasemmalle. Tämä syö pelin monipuolisuutta eikä peliä jaksa pelata montaa kertaa uudestaan. Kalan väsytyksessä pelaajan tulee ohjaa kalaa aina päinvastaiseen suuntaan mihin kala vetää. Väsytyksessä kalaa joutuu aina päästään pois päin,  jos kala vetää vastaan jotta siimat eivät katkea. Kun kala ui taas vasemmalle ja on väsynyt, voidaan kalaa kelata rantaa kohti.

Reel fishing on kalastuspelinä tavallaan hienon näköinen, mutta toistaalta halvalla toteutettu ja karu kokonaisuus, jossa uudelleenpelattavuus ja pelinautinto on surkeaa. Jos harkitset Reel Fishingin kokeilemista kesällä, mene mielummin oikeasti kalaan. Talvella peliä voi korkeintaan kokeilla kovan kalastuskuumeen koittaessa.

 

YouTube video Reel Fishing kalastuspelistä

Reel Fishing, 6.3 out of 10 based on 4 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

17.10.2012

Jätä kommentti