VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 7.9/10 (85 ääntä )

Rally Trophy

Rally Trophy auto Ford Cortina Tähtiperä

Rally Trophy on suomalaisen Bugbear Entertainmentin kehittämä, vuonna 2001 julkaistu realistinen rallipeli PC:lle.

Peli sinänsä ei ole vanhanajan retropeli, mutta koska aihepiiri on viimisen päälle nostalginen, on peli ehdottomasti esiteltävä sivustolla.

Rally Trophyssa kaahaillaan vanhoilla 60- ja 70-luvun historic ralliautoilla. Pelissä on 42 erikoiskoetta ja 5 maata. Kaikki autot ja tasot saa ajettavakseen vasta kisoissa menestymisen jälkeen.

Pelin autot :

Pelin kisat ajetaan 42 tarkasti mallinnetulla radalla neljässä eri maassa. Peli sitältä seuraavat maat :

 • Venäjä
 • Ruotsi
 • Suomi
 • Sveitsi
 • Kenia

Jokainen maa omaa erilaisen tienpinnan kuten soraa, mutaa, hiekkaa ja muuta. Radoilla sääolosuhteet ovat vaihtelevia ja kisassa voi sataa vettä. Kisoja ajetaan sekä yöllä ja päivällä.

Auton hajoaminen on myös kauniisti mallinnettu, kuten esim rikkinäinen takavalo ja muita kivoja yksityiskohtia. Peli on hyvinkin realistinen myös fysiikalta ja ajettavuudeltaan. Sinänsä peli ei pääse oikeuksiinsa ajamalla näppäimistöllä, joten ralliratti on aivan ehdoton kapistus tässsä pelissä. Ralliratin kanssa pelissä pääsee heittään realistisesti vastaheittoja ja luisuja mutkissa ja tämähän juuri on se pelin suola.

Pelin tarkoituksena oli olla oman aihealueenssa paras autopeli, jossa ajetaan historiikkiautoilla lepposella asenteella sorateitä sivuluisussa ja siinä on on myös onnistunut.

Pelistä Muualla

Rally Trophy Youtube video pelistä :

Rally Trophy, 7.9 out of 10 based on 85 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

4.12.2011

Yksi vastaus to “Rally Trophy”

 1. Erno sanoo:

  Lainattu suomipelit.fi sivustolta:
  ”Suomi on tunnettua rallikansaa ja Rally Trophy on nimensä mukaisesti rallipeli. Peli pitää sisällään 11 eri autoa, jokaisesta kaksi eri varitaatiota, 25 erikoiskoetta ja 10 kierroksina ajettavaa rataa. Näyttämön tähtinä toimivat ”vanhan maailman” rallikoneet, mukaanlukien Opel Kadett rallye 70′, Volvo Amazon P-122 ja legendaarinen Mini Cooper S. Erikoiskokeet ja radat sijoittuvat viiteen eri maahan; Venäjään, Keniaan, Ruotsiin, Suomeen ja Sveitsiin.
  Peli ja sen antama tuntuma on realistinen ja upea, auto tottelee hyvin sievästi sekä radat ja niiden ympäristö ovat silkkaa silmäniloa. Luonto on niin kaunista, että ajamisen voisi unohtaa kokonaan ja voisi jäädä katselemaan esimerkiksi Venäjän kauniita maisemia . Taustalla ajaessa soi tunnelmaaluova, mutta hiukkasen ärsyttävä hissimusiikki sekä moottorin murina ja autonpitämä pauke ja kolina. Ajaessa pelkääjänpaikkaa pitää kartturi, joka möläisee usein jotain puoliturhaa ajo-ohjeiden lisäksi, pitäisi suunsa tukossa välillä!
  Rally Trophysta löytyy sitä jotain. Jotain, mikä antaa yhden hyvän syyn olla ylpeä ollessaan Suomalainen.”

Jätä kommentti