VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 8.0/10 (9 ääntä )

Rally Speedway


Rally Speedway (tunnetaan myös nimellä John Anderson’s Rally Speedway) on rallipeli, joka tehtiin alunperin Atarin 8-bittiselle järjestelmälle. Pelin kehitti John Anderson ja julkaisi Adventure International vuonna 1983. Pelistä tehtiin myöhemmin käännös Commodore 64:lle. Rally Speedway sai vaikutteita Mattel Intellivision Auto Racing pelistä.

Pelin ajofysiikka oli aikaansa edellä ja erittäin onnistuneesti koodattu. Autojen käyttäytyminen oli sulavaa ja takavetoisilla autoilla pystyi huoletta heittään näyttäviä sivuluisuja mutkissa. Pelin erikoisuutena oli kaksinpeli, missä kuva ei ollut jaettu splitscreen moodiin, vaan kumpikin pelaaja ajavat samalla ruudulla kilpaa toisiaan vastaan. Edellä ajavalla on tietysti hankala arvioida seuraavaa tulevaa mutkaa, joten tämä toi peliin strategian missä koko kisan kannattaa ajaa hännillä ja vasta viimeisillä mutkilla kiriä vastustaja kiinni ja tehdä ohitus ennen maaliviivaa. Kuitenkin jos taka oleva jää liian kauaksi edellä ajavasta, saa takana oleva sakkoja hidastelusta. Pelissä on myös mahdollista kiilaa toista pelaajaa pois radalta. Jos auto osuu esim navettaan radan ulkopuolella se räjähtää näyttävästi ja pikkuinen tikku-ukko jouksee autosta liekeissä tehden kuperkeikkoja ja yrittäen sammuttaa itseään. Peli sisältä 6 rataa, mutta pelin mukana tulevalla rataeditorilla pelaaja pystyy luomaan omia ratoja todella helposti. Ratojen tekeminen onkin hyvin hauskaa ja viihdyttävää, kun kaverin kanssa pystyy kisaan omatekoisella radalla.

Youtube video Rally Speedway pelistä :

Rally Speedway, 8.0 out of 10 based on 9 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

28.2.2012

Yksi vastaus to “Rally Speedway”

  1. Nortti sanoo:

    Tämä oli 80-luvun Need For Speed. Autoilla pystyi heittään hienosti sivuluisua, mitä ei sen ajan muissa autopeleissä pystynyt. Rataeditorilla oli myös kiva leikkiä. Kisa kaveria vastaan kruunasi pelin.

Jätä kommentti