VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 6.3/10 (4 ääntä )

Sid Meier’s Railroad Tycoon tiedoston lataus
Lataa Sid Meier’s Railroad Tycoon
Koko: 0.00B
ladattu: kertaa

Sid Meier’s Railroad Tycoon


Sid Meier’s Railroad Tycoon on MicroProse yhtiön tekemä bisnes simulaatio joka julkaistiin 1990 Amiga 500:selle, Atari ST:lle, Macintosh:ille ja PC:n MS-DOS järjestelmille.

Pelissä aloitetaan perustamalla pienellä pääomalla oma rautatieyhtiö, jota lähdetään kehittämään eteenpäin. Alkupääomalla saadaan rakennettua juuri muutaman kaupungin tai tuotantolaitoksen välinen rautatie, jonka tuloilla pyritään laajentamaan rautateitä useampiin kohteisiin. Pelaaja voi valita kujettaako matkustajia ja postia kaupunkien välillä, vai ryhtyykö kuljettaan raaka-aineita tuotantolaitoksille. Varsinkin alussa kun kaupungit ovat pieniä, on matkustajilla saatavat lipputulot melko vähäisiä. Pelin maailma on kehittyvä, eli kaupungit kasvavat ja tuotantolaitoksia syntyy ja katoaa.  Vuodet vierivät eteenpäin ja myös junat kehittyvät ajan saatossa. Pelin alussa junat ovat hitaita ja tehottomia höyryvetureita, jotka hiljalleen muuttuvat diesel-käyttöisiksi ja lopulta sähkötoimisiksi pikajuniksi. Peli on enimmäkseen rataosuuksien rakentelua, junavaunuyhdistelmien säätöä ja reittien valintaa kaupunkien välillä. Kun pelaaja on päässyt tarpeeksi pitkälle alkaa rahaa tulemaan urakalla ja rataverkostoa päästään rakentamaan ympäri mannerta riippuen minkä mantereen valitsi pelin alussa.

Kun vuodet ovat joko loppuneet, kilpailijat ajettu konkurssiin tai jääty eläkkeelle päästään pelin lopussa listalle, joka kertoo oman menestyksen pelissä.

Pelissä on valittavana

  • Europe – Itämeren länsipuolinen Eurooppa (1900)
  • Eastern USA – Mississippin itäpuolinen Pohjois-Amerikka (1830)
  • Western USA – Detroitin länsipuolinen Pohjois-Amerikka (1865)
  • Great Britain – Britteinsaaret (1830)

Pelistä tehtiin myöhemmin vuonna 1993 päivitys Sid Meier’s Railroad Tycoon Deluxe, joka on pohimmiltaan sama peli, mutta uusilla mantereilla, monipuolisemmalla valikoimallaan ja päivitetyillä tasokkaammilla grafiikoilla.

YouTube video Railroad Tycoon pelistä

Sid Meier's Railroad Tycoon, 6.3 out of 10 based on 4 ratings
Sid Meier’s Railroad Tycoon koodit ja vihjeet Kopioi leikepöydälleNäytä koodit
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

18.9.2011

Jätä kommentti