VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 6.8/10 (4 ääntä )

Raid Over Moscow


Raid over Moscow on Access Softwaren kehittämä videopeli Atarin 8-bittisille tietokoneille sekä Commodore 64, Amstrad CPC, ZX Spectrum ja Apple II alustoille. Peli julkaistiin kylmän sodan aikaan vuonna 1985, ja sen aiheena oli suurvaltojen välinen konflikti.

Suomessa Raid over Moscow aiheutti kohua kansanedustaja Ensio Laineen (skdl) tehtyä kirjallisen kysymyksen pelin soveliaisuudesta julkiseen levitykseen. Laineen ja muiden kyselyn allekirjoittaneiden mielestä peli vahingoitti ”naapuriystävyyttä ja lasten rauhankasvatustavoitteita”. Käyty keskustelu oli ensimmäinen tietokonepelistä noussut poliittinen kohu Suomessa. Saamansa julkisuuden ansiosta peli nousi myyntitilastojen kärkeen ja pysyi siellä syksyyn 1985 saakka.

Ulkoministeriön salaisten muistioiden julkistamisen myötä on selvinnyt, että Neuvostoliitto pyrki diplomaattiensa välityksellä vaikuttamaan Suomen hallitukseen pelin kieltämiseksi. Se uhkasi kiinnittää asiaan myös vakavaa virallista huomiota, mikäli pelin mainostaminen ja myynti Suomessa jatkuisi. Tulkinnan mukaan peli oli sotapropagandaa avaruussodan puolesta. Aihe oli vuonna 1985 ajankohtainen Yhdysvaltain Tähtien sota -projektin takia.

Raid over Moscow Youtube video :

 Viittaukset : Wikipedia Raid over Moscow kuvaus

Raid Over Moscow, 6.8 out of 10 based on 4 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

3.11.2011

Voit jättää vastauksen, tai trackback omalta sivustolta.

Jätä kommentti