VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 5.3/10 (8 ääntä )

Rad Racer

Rad Racer Autopeli Formula Lumi Talvi

Rad Racer on Square-yhtiön 1987 kehittämä autopeli, joka julkaistiin Squaren, Nintendon ja Mattelin toimesta Family Computer/NES ja PlayChoice-10 laitteistoille.

Rad Racer on tyypillinen autopeli, jossa ajetaan eri reittejä ja pyritään ajamaan mahdollisimman nopeasti seuraavalle tarkastuspisteelle ennen ajan loppumista. Ajamalla kyltteihin, puihin tai kovalla vauhdilla toisiin autoihin, romuttuu pelaajan auto ajokunnottomaksi. Pienissä törmäysnopeuksissa törmäykset toisiin autoihin vain hidastavat pelaajan vauhtia.

Peli sisältää kahdeksan eri tasoa, joiden vaikeusaste kovenee. Jos pelaajalla loppuu aika kesken, voidaan autolla kuitenkin vielä rullata seuraavalle tarkastuspisteelle tai maaliin, jolloin peli taas jatkuu normaalisti. Jos aika loppuu ja autolla ei päästä maaliin, on peli ohi.

Peliin kehitettiin jopa väreihin pohjautuva 3D-näkymä, jota voidaan pelata muropaketeistakin tutuista 3D-laseilla. Pelin pakkaus sisälsi mukanaan 3D-lasit.

Pelaajalla on alussa mahdollisuus valita ajettavaksi autoksi Ferrari 328 tai F1-auto, joka muistuttaa 1987 vuosien Camel sponsoroitua Honda/Lotus 99T Formula-autoa. Sinänsä auton valinnalla ei ole mitään tekemistä nopeuden tai kiihtyvyyden kannalta, koska autojen ominaisuudet ovat täysin samat. Autojen huippunopeudet ovat 255 km/h.

Pelissä voidaan aktivoida ”turbo”, joka sinänsä vaikuttaa enemmän ilokaasulta/nitroilta painamalla ylöspäin nappia. Pelaaja voi käyttää tätä kyseistä turbo-ominaisuutta pelissä missä tilanteessa tahansa nostaakseen auton huippunopeutta ja kiihtyvyyttä.

YouTube video Rad Racer autopelistä:

Rad Racer, 5.3 out of 10 based on 8 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

29.10.2013

Jätä kommentti