VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 8.3/10 (9 ääntä )

Premier Manager


Premier Manager on Realms of Fantasyn tekemä ja Gremlinin vuonna 1992 julkaisema jalkapallomanagerointipeli. Peli julkaistiin alustoille Commodore Amiga 500, Atari ST ja MS-DOS, sekä myöhemmin käännettynä Sega Mega Drive:lle. Pelissä pelaaja toimii jalkapallojoukkueen valmentajana pelaten Englannin viidessä divisioonassa. Peli on ensimmäinen osa Premier Manager pelisarjassa.

Premier Manager on siitä erikoinen, että sitä voi pelata enintään neljä pelaajaa moninpelinä, mikä on manageripeleissä epätavallista. Pelaajan on huolehdittava joukkueen menestyksessä Englannin liigassa. Pelaajien lisäksi pelaajan on huolehdittava joukkueen taloudesta. Tavoitteena on nousta alasarjoista aina Englannin Valioliigaan ja voittaa mestaruus. Valioliigan voiton ohella pelaajan on mahdollista saavuttaa pokaalit FA Cupista, sekä UEFA Cupista.

Joukkueen managerointiin kuuluu taktiikoiden valinta ennen peliä, pelaajien ostaminen ja vaihtaminen sekä pelaajien valmentaminen esim. valmennusleirien kautta. Talouden hoidossa pelaajan on huolehdittava ettei joukkue kuluta enempää, kuin otteluista ja sponsoreista tienataan. Pelaajan on mahdollista kerätä rahaa pankista saadun lainan, pelaajien myynnin, sponsoreiden ja lipputulojen kautta. Lipputulojen nousuun on mahdollista vaikuttaa stadionin laajentamisella ja parantamisella.

Premier Manager sisältää viisi Englannin liigan divisioonaa; Premier League, Division One, Division Two, Division Three, Conference League sekä lisäksi fiktiivinen”Part Time” liiga, joka sisältää vain kuvitteellisia pelaajia. Kaikki pelaajien nimet ja tiedot on kerätty aidoista 1992/1993 kauden tilastoista.

YouTube video Premier Manager pelistä

Premier Manager, 8.3 out of 10 based on 9 ratings
Premier Manager koodit ja vihjeet Kopioi leikepöydälleNäytä koodit
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

11.10.2012

Jätä kommentti