VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 6.0/10 (5 ääntä )

Postman Pat


Postman Pat  (Suomeksi Postimies Pate) on Enigma Variations Ltd kehittämä ja Alternative Software Ltd:n 1989 julkaisema peli, jossa toimitaan piirroshahmosta tunnetun postimiehen roolissa. Peli julkaistiin alustoille ZX Spectrum, Amiga, Atari ST ja Commodore 64.

Peli koostuu pääasiassa postin ja pakettien jakamisesta pakettiautolla, sekä teehetkistä postitoimiston rouvan kanssa. Peli alkaa omalta pihalta, mistä ajetaan läheisen postitoimiston pihalle missä rouva Goggins antaa sinulle kirjeitä tai paketteja toimitettavaksi. Pakettien toimeksiannossa ilmoitetaan pelaajalle vastaanottajan nimi, jonka mukaan pelaajan tulee suunnistaa kylällä oikeaan osoitteeseen. Pelaaja asetelee lähetyksen kanssa pakettiautoon ja matka kylän halki alkaa. Postiauton ajaminen on toteutettu epämukavalla tavalla, missä joystickin suunta kääntää suoraan auton menosuuntaan. Kadut ovat kapeita ja auton nopeutta ei voi hidastaa. Tämä johtaa usein kolareihin ja sitämyötä pelin päättymiseen. Rouva Gogginsin antamat nimet eivät aluksi kerro pelaajalle mitään mihin suuntaan on lähdettävä, joten ensimmäisellä kerralla pelaajan olisi hyvä piirtää kartta ja kirjaa asukkaiden nimet ylös, jotta seuraavilla kerroilla lähetykset menevät suoraan oikeisin paikkoihin. Kirjelähetyksissä pakettiautolla kurvaillaan läpi kylän ja heitetään kirjeitä talojen pihalle, joiden ovet vilkkuvat.
Välillä pelissä tulee vastaan asiakkaiden pyyntöjä, jotka eivät postimiehen tehtäviin kuulu, mutta kilttinä postimiehenä Pate tietysti auttaa heitä hädässä. Erikoistehtäviin kuuluu esim  Peter Foggin lampaiden paimentamista, tai apteekkarin reseptien viemistä asiakkaille.

Postman Pat Youtube video pelistä :

Postman Pat, 6.0 out of 10 based on 5 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

24.1.2012

Jätä kommentti