VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 6.8/10 (8 ääntä )

Populous


Populous on Bullfrog Production:sin vuonna 1989 julkaisema reaaliaikainen strategiapeli. Peli julkaistiin ensin Amigalle ja Atari ST:lle, myöhemmin PC:lle ja Playstationille sekä monelle muulle alustalle. Peli oli ensimmäinen nk. jumalapeli-genren edustaja.

Pelaajan tehtävä pelissä on omaksua eräänlaisen jumalolennon rooli ja ohjata erilaisin keinoin pelissä esiintyvää kansaa. Keinoja ovat muun muassa pelimaailman maaston muokkaus, hahmojen manipulointi ja eräänlainen jumalolennon suora ohjaus tai väliintulo. Näillä keinoilla hahmojen luoma sivilisaatio kasvaa ja kehittyy, kunnes se on valmis kohtaamaan toisen, vihamielisen jumalolennon sivilisaation. Populousin lopullinen tavoite on vihollissivilisaation kukistaminen.

Pelin edetessä pelaaja voi hallita erityyppisiä sivilisaatioita, esimerkiksi esihistoriallisia tai keskiaikaisia sivilisaatioita, joilla on omat erityisominaisuudet ja haasteet.

Populousin suunnittelija Peter Molyneux on usein nimitetty yhdeksi genren tärkeimmistä pioneereista Civilization-tietokonepelin luojan Sid Meierin lisäksi.

Viitteet : Wikipedia Populous Kuvaus

Populous, 6.8 out of 10 based on 8 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

19.9.2011

Voit jättää vastauksen, tai trackback omalta sivustolta.

Jätä kommentti