VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 6.5/10 (6 ääntä )

PONG


PONG on yksi ensimmäisistä kaupallisista videopeleistä. Sen julkaisi Atari vuonna 1972. Kyseessä on videonäytöllä pelattava pöytätenniksen tapainen kaksinpeli, jossa ruudun vasemmassa ja oikeassa laidassa ovat suorakaiteen muotoiset mailat, joilla kimmotellaan neliön muotoista ”palloa”. Peli saavutti suuren suosion, ja Atari myi kaikkiaan 19 000 PONG-peliautomaattia. Laite ei ollut kotikäyttöön tarkoitettu, vaan maksullinen peliautomaatti.

PONGin menestyksen seurauksena markkinoille tuli seuraavina vuosina kymmenittäin PONG-klooneja. Magnavox alkoi haastaa yrityksiä oikeuteen, sillä Magnavox oikeastaan omisti patentin ”kotivideopeleihin”; yritys oli julkaissut pelikonsolinsa Odysseyn jo vuonna 1972. Atari yritti välttää oikeusjuttuja, ja maksoikin Magnavoxille pientä lisenssimaksua. PONGin suosion saattelema Atari ryhtyi kehittämään siitä kotiversiota. PONGin kotiversio julkaistiin vuonna 1975, ja siitä tuli Searsin katalogin myydyin kohde. Atarilla ei ollut resursseja markkinoida laitetta itse, joten se joutui turvautumaan Searsiin.

Pelin suosion takia siitä julkaistiin lukuisia kopioyritelmiä.Tämä johti videopelialan ensimmäiseen suurromahdukseen vuonna 1977, joka on kuitenkin tuntemattomampi kuin vuonna 1983 tapahtunut vastaava ilmiö. Tästäkin huolimatta, tapahtumaa pidetään ensimmäisen ja toisen konsolisukupolven rajaviivana.

Youtube video PONG pelistä Atarilla :

Viittaukset : Wikipedia PONG kuvaus pelistä

PONG, 6.5 out of 10 based on 6 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

29.5.2012

Jätä kommentti