VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 7.7/10 (7 ääntä )

Pizza Tycoon tiedoston lataus
Lataa Pizza Tycoon
Koko: 0.00B
ladattu: kertaa

Pizza Tycoon


Pizza Tycoon (Julkaistu nimellä Pizza Connection Euroopassa) on MicroProse Softwaren 1994 julkaisema bisnessimulaattori, jossa pyöritetään omaa Pizzeriaketjua.

Pelissä pelaaja istutetaan aluksi paikallisen aloittavan pizzerianomistajan rooliin. Pelaajalle annetaan pieni alkupääoma, jolla hänen tulee vuokraa kiinteistötilat ravintolalle, sisustaa ravintola,  ostaa tarvittavat välineet pizzojen tekoon, sekä palkkaa henkilökuntaa töihin. Alkuun pizzeria on pieni ja karu jota pelissä ajanmyötä parannetaan pizzoista saaduilla voitoilla. Kun pelaaja on saanut pizzeriansa pyöriin, voi hän sijoittaa useampaan uuniin, parempiin kalusteisiin ja muihin pizzerian asioihin.

Pelaajan tulee myös tuottaa oman pizzerian ruokamenun, jossa pelaaja pääsee itse leipoon pizzoja. Tämä on erittäin mukavaa puuhaa, mutta vaatii melkein pelin mukana tulevan ohjekirjan, jotta pizzat tulee leivottua oikein. Esim Kotipizzan tavalliset peruspizzat eivät kelpaa alkuunkaan tuomareille, jotka antavat armotta huonot pisteet, jos pizza on leivottu väärin. Pelaaja pääsee pizzojen leipomisessa käsitteleen useita eri ruoka-aineita, sekä mausteita. Tuotteita pääsee jopa itse leikkaan pienempiin paloihin, kuten tomaatin voi lisää kokonaisena pizzaan, sen voi halkaista, tehdä viipalaita, tai mursketta. Kun pelaaja on onnistunut leipoon merkkipizzan alkaa pizzerian tuotteet meneen paremmin kaupaksi.

Myös ravintolan sisustaminen on hauskaa, kun pelaaja voi päättää ravintolan sisustuksen ja kalusteiden järjestyksen täysin omalla haluamallaan tavalla. Sisustuksessa voi ostaa joko halpaa ja rumaa, tai asteittain hinnan noustessa kalliimpia ja hienompia kalusteita. Ravintolaan voidaan ostaa myös monia erilaisia viihdykkeitä, kuten television joka viihdyttää asiakkaita.

Pelaaja voi sijoittaa rahojansa myös mainontaan, joka tuo lisää asiakkaita pizzeriaan. Kun yritys on kerännyt tarpeeksi pääomaa, voidaan kaupungista avaa myös toinen saman ketjun pizzeria ja kehittää tämänkin toimintaa. Kaupungeissa toimii myös kilpailijoiden pizzerioita, jotka vievät pelaajalta asiakkaita. Näille pizzerioille voi tehdä jekkuja, esim lähettää rottia tai hajupommeja, jotka karkoittavat vihollisen pizzerian asiakaskunnan. Kun pelissä on kerätty tarpeeksi pääomaa, voidaan omaa pizzaketjua laajentaa jopa eri maahan ja näin edeten valloittaa koko maailman omalla pizzayrityksellä.

Pelin grafiikka on pääosin sarjakuvamaista ja huumorilla höystettyä taidetta, jota on mukava katsella.

Pelistä tehtiin myös kaksi jatko-osaa :

  • Fast Food Tycoon (Toiselta nimeltään Pizza Syndicate)
  • Fast Food Tycoon 2  (Toiselta nimeltään Pizza Connection 2)

Pizza Tycoon Youtube video pelistä :

Pizza Tycoon, 7.7 out of 10 based on 7 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

20.2.2012

Jätä kommentti