VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 8.0/10 (4 ääntä )

Pirates


Sid Meier’s Pirates oli MicroProsen 1987 tekemä merirosvoseikkailu jossa pelaajan tehtävänä oli kerää karibian tavernoista merirosvojoukko ja valloittaa karibian meret.

Pelin alussa sankarimme on nuori tuntematon seikkailija, joka sattumalta pääsee pienen laivan kapteeniksi voitettuaan kapinassa laivan itselleen. Ensitöikseen on värvättävä paikallisista tavernoista merikarhuja laivalle, sekä ostettava tykkejä laivaan. Ensimmäiset laivaryöstöt eivät olekkaan helppoja, mutta pienistä aluksista saaduilla varoilla kerätään itselle suurempaa laivuetta ja miehistöjä. Väliseikkailuna pyritään pelastaan sankarimme menetettyä perhettä, sekä etsimällä inkojen vanhoja aarteita karibian metsistä. Matkan varrella sankarimme saa ylennyksiä, maita, sekä etenkin mainetta, joka takaa suuren miehistön seuraavaan ryöstöretkeen. Tarpeeksi suurella miehistöllä päästään jo valtaamaan vihollisen kaupunkeja ja lyömään niitä oman maan nimiin.

Peli painottuu strategiaan, miekkataisteluihin, sekä kartalla laivan ohjaamiseen.

Pirates, 8.0 out of 10 based on 4 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

18.9.2011

Voit jättää vastauksen, tai trackback omalta sivustolta.

Yksi vastaus to “Pirates”

  1. Jack Sparrow sanoo:

    Tämä oli aikoinaan ainoa merirosvoseikkailu joka sisälsi kaikkea mitä merirosvoaiheiselta peliltä voi toivoa kuten : Miekkailuja, Laivan valtauksia, Tykeillä ampumista, Meritaisteluita, Kaupankäyntiä, Tavernoissa miehistön hankkimista, Kaupunkien valtausta, Aarteen metsästystä, Ylennysten ja maa-alueiden saamista, Korkea-arvoisen naisen iskemistä, sekä kadonneiden perheenjäsenten pelastamista.
    Sid Meierin helmi ja ehdottomasti kokeilemisen arvoinen peli.
    Pelasin joskus vuosia sitten Piratesin uudempaa 3d versioa. Peli oli kyllä pelattava ja ihan hyvä, mutta tunnelma ei ollut lähellekkään sitä mitä vanhassa kunnon Piratesissa. Vanhempi peli jätti enemmän seikkailussa mielikuvituksen varaan.

Jätä kommentti