VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 7.1/10 (7 ääntä )

Paradroid


Paradroid on Jester Interactive Publishingin 1985 tekemä omaperäinen pulmanratkontapeli, missä ohjaillaan robotteja. Peli käännettiin alustoille Commodore 64, Amiga 500, Atari ST, Acorn Archimedes, C64 Direct-to-TV, Wii, Windows.

Pelissä robotit ovat kääntyneet kapinaan ja vallanneet avaruusaluksen hallintaansa. Pelaaja pelaa viimeisellä robotilla, joka ei ole kääntynyt vihollisen puolelle yrittäen palauttaa avaruusaluksella järjestyksen ja kukistaa kapinan. Pelaaja ohjastaa pelissä yhtä heikoimmista roboteista, jolla on aseenaan vain hakkerointitaidot, sekä heikkotehoinen laser.

Pelissä on kaksi eri pelivaihetta; robotilla liikkuminen labyrintissä ja robottien hakkerointi.

Robotilla liikkumisessa ohjataan robottia pitkin sokkeloisia avaruusaluksen labyrinttejä, jotka sisältävät vihamielisiä robotteja ja ansoja. Pelaaja voi puolustautua vihollisroboteilta laserilla tai hakkeroimalla robotin toimintakyvyttömäksi. Vihollisrobotit ovat ympyrän muotoisia kohteita, joissa lukee rekisterinumero. Mitä suuremman numeron robotti omaa, sitä haastavampi on kyseisen robotin hakkerointi.

Hakkerointiosuudessa pelaaja näkee vihamielisen robotin piirikaavion, jota pystytään muokkaamaan robotin hakkeroimiseksi. Hakkerointi on hyvin haastavaa ja vaatii kärsivällisyyttä. Pelaaja kuolee, jos hän epäonnistuu hakkerointiyrityksessä. Onnistunut hakkerointi antaa pelaajalle taas mahdollisuuden ohjailla vihollisrobottia haluamallaan tavalla.

Pelistä tehtiin myös jatko-osa Paradroid 90, joka julkaistiin 1990 Hewsonin toimesta.

Youtube video Paradroid pelistä:

Paradroid, 7.1 out of 10 based on 7 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

25.9.2012

Jätä kommentti