VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 5.8/10 (8 ääntä )

Painterboy


Painterboy on Suomalaisen Chart Top Design yhtiön kehittämä ja julkaisema Tikkurilan mainospeli, joka julkaistiin Commodore 64- tietokoneelle vuonna 1986.

Painterboy pelissä ohjataan vanhoista Tikkurilan mainoksista tuttuja Isää ja Poikaa. Isän ja pojan tehtävän on suorittaa erilaisia maalausurakoita, joita paikalliset kaupunkilaiset heiltä tilaavat. Ennen talon maalausta on valittava taloon sopiva Tikkurilan maali ja ajaa maalattavan talon luokse ohjeiden mukaan. Jos autolla kolaroi, ajaa ulos tieltä tai törmää johonkin, auto räjähtää ja pelaaja menettää lisäelämän. Myös maalattaessa taloja on varottava osumasta erilaisiin kohteisiin, kuten  tyttöön, työnjohtajana toimivaan Isään ja eläimiin, mistä myös menettää lisäelämän.

Pelin grafiikka on Commodore 64:lle sopivan tyylikästä katseltavaa ja varsinkin talojen maalaus on toteutettu hienosti. Musiikit ja äänimaailma jäävät pelissä aika vaisuksi. Pelin ajo-osuus on hieman hankala, koska autoa on ohjattava hyvin kapeilla teillä ja auton nopeudet on pidettävä alhaisena. Itse talon maalaus on mukavaa puuhaa ja talojen maalaaminen on hyvin toteutettu. Talojen maalaus vain usein jää kesken ja maalausta häiritään liiaksi asti. Minkälainen menestys peli olisikaan ollut, jos Isä ja Poika olisivatkin samalla pyörittäneet bisnestä ja maalattavista kohteista olisi tienannut rahaa, jolla olisi voinut kehittää maalausfirmaa.

Painterboy Youtube video pelistä :

Viittaukset: Wikipedia Painterboy kuvaus pelistä

Painter Boy muualla: Suomipelit.fi Painterboy

Painterboy, 5.8 out of 10 based on 8 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

30.1.2012

Jätä kommentti