VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 7.5/10 (2 ääntä )

OctaMED

OctaMED Studio Musiikki Ohjelma Teijo Kinnunen

OctaMED on suomalaisen Teijo Kinnusen vuonna 1989 tekemä musiikinteko-ohjelma Amiga 500 laitteistolle. Ohjelman myöhempi versio julkaistiin RBF Softwaren toimesta. Ohjelmasta on käännetty myös Windows alustalle oma versionsa MED SoundStudio.

OctaMED:in ensimmäinen versio 1.12 julkaistiin nimellä MED, joka on lyhennys Music EDitor sanasta. Vuonna 1990 OctaMED:in 2.00 versio julkaistiin ja se tuki MIDI-äänentoistoa. 1992 julkaistu versio oli ensimmäinen ohjelmiston kaupallinen versio ja kykeni soittamaan itsenäisesti jo kahdeksaa omaa kanavaa amigan nelikanavaisella äänipiirillä.

Suurin ero OctaMED musiikkiohjelmassa oli sen monipuolisuus. Ohjelmistoa käyttivät erityisesti muusikot, koska se mahdollisti huomattavasti monipuolisemman kappaleiden editointimahdollisuuden, kuten raitojen pituuksien, nopeuksien tarkan säädön, sekä kattavan äänitiedostojen tehostemuokkauksen, toisin kuin muut aikansa raiturit. Haittapuolena ohjelmassa oli sen prosessorin käyttö, joka oli noin 20% verrattuna muiden raitureiden 3% tehonvientiin. Tämän vuoksi OctaMED ei soveltunut kovin hyvin peleihin tai demoihin.

OctaMED:in Windows käännös MED SoundStudio ei koskaan saavuttanut samanlaista suosiota, kuin Amigalla johtuen sen puutteellisuudesta, sekä vakavista bugeista, jotka aiheuttivat kaatumisia.

YouTube video OctaMED ohjelmasta

OctaMED, 7.5 out of 10 based on 2 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

4.4.2013

Jätä kommentti