VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 8.0/10 (10 ääntä )

North and South tiedoston lataus
Lataa North and South
Koko: 0.00B
ladattu: kertaa

North and South


North & South on Infogramesin  1989 tekemä strategiapeli yhdistettynä pelattaviin realiaikaisiin taisteluihin. Peli julkaistiin  Commodore Amiga 500, Atari ST, Commodore 64, MS-DOS, NES, Amstrad CPC, MSX ja ZX Spectrum laitteille.

Pelaaja pääsee valikoimaan aloitusvuodet 1861  -1864 jotka muuttavat hieman alkuasetelmia pelissä. Pelin päävalikko on lautapelimäinen kartta, jossa liikutellaan kummankin osapuolen armeijoita vuoropohjaisesti. Kun armeijat kohtaavat kartalla syntyy taistelu.

Taistelut käydään 3 eri aselajien välillä. Ratsuväki, Jalkaväki ja tykistö. Tykistö pystyy ampuun kentän laidasta laitaan, ratsuväki on nopea ja tehokas joukko, kun taas jalkaväki hidas, mutta tarkka ampumajoukko. Taistelut yleensä pelataan loppuun saakka, kunnes toisen osapuolen armeija on kaatunut.

Pelin teema pohjautuun huumorilla höystettyyn sarjakuvamaiseen propagandaan joka toimii pelissä oikein hyvin. Ulkoasu on hyvin miellyttävä ja monet erilaiset hahmot naurattavat ulkonäöllään. Musiikit on hyvin tehty ja ne sopivat pelin teemaan kuin orja puuvillapellolle.  Äänitehosteet myös on toteutettu mallikkaasti eikä pelistä löydy oikeastaan mitään moitittavaa.

North and South Youtube video pelistä :

North and South, 8.0 out of 10 based on 10 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

17.9.2011

Voit jättää vastauksen, tai trackback omalta sivustolta.

3 Vastausta to “North and South”

 1. Nortti sanoo:

  Yksinpelinä ei loistava, mutta kaverin kanssa kaksinpelinä aivan loistavaa hupia.

 2. jorma98 sanoo:

  Miks tätä ei saa wii virtual consolelle?

  • Retroman sanoo:

   Suoraa käännöstä Virtual Consolille ei näyttänyt olevan olemassa. Tämä ladattava versio on MS-DOS:ille mitä Wii virtual console ei tue, mutta jos löydät Googlesta NES tai C64 version, niin ymmärtääkseni tämän pitäisi toimia? Pikaisella Google-haulla en kyllä löytänyt suoraan C64 tai NES versioita pelille, mutta varmasti etsimällä löytää jostain.

Jätä kommentti