VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 6.4/10 (8 ääntä )

Ninja Gaiden

Ninja Gaiden Kaupunki

Ninja Gaiden on Tecmo-yhtiön 1988 tekemä sivusta kuvattu tappelu- ja tasohyppelypeli. Peli julkaistiin alunperin Nintendo Entertainment System konsolille ja käännettiin myöhemmin alustoille PC Engine, Super Famicom/SNES, Mobiililaitteet ja Virtual Console.

Ninja Gaidenin juonena ninja nimeltä Ryu Hayabusa pyrkii kostamaan isänsä murhan. Koston aikana Ryu huomaa sotkeentuneensa paljon mutkikkaampaan juoneen, joka vaarantaa koko maailman tulevaisuuden.

Peli sisältää 6 maailmaa ja 20 rataa. Ryun energia kuvataan elämämittarilla, joka vähenee pelaajan saadessa osumia. Jos elämämittari tai aika loppuu kesken, tipahtaa hahmo näytöltä ja menettää yhden elämän.  Pelaajalla on mahdollisuus jatkaa kuollessaan aina viimeksi pelaamastaan radasta. Jokaisen radan lopussa pelaajalla on vastassaan haastavampi pomovihollinen.

Aseenaan pelaajalla on käytössään Dragon Sword, joka on katanan tyylinen miekka. Käytössä on myös toissijainen ase joka kuluttaa Ryun henkistä voimaa. Toissijaisena aseena voi olla, esim: heittotähdet, jotka halkovat viholliset ja palaavat bumerangin lailla takaisin pelaajalle, sekä sarja heitettäviä tulipalloja. Jos pelaaja käyttää liikaa toissijaista aseistustaan, vähenee henkinen mittari nollaan, joka estää näiden aseiden käytön. Henkistä energiaa pystytään kuitenkin keräämään radoilta, esim lampuista. Radoilta löytyy monia muitakin erikoisia aseita, kuten tiimalasi, joka pysäyttää pelin kaikki viholliset viideksi sekunniksi, sekä tulirengas, joka tekee pelaajasta näkymättömän.

Ninjojen tapaan pelaaja pystyy kiipeilemään tikkailla ja seinissä, sekä hyppäämään eri suuntiin näiltä. Kiipeillessä pelaaja ei pysty taistelemaan samanaikaisesti. Kiipeily ja hyppiminen tekee pelistä hyvin nopeatempoisen tappelupelin ja antaa peliin hyvin ninjamaisia vaikutteita.

YouTube video Ninja Gaiden pelistä

Ninja Gaiden, 6.4 out of 10 based on 8 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

9.10.2013

Jätä kommentti