VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 0.0/10 (0 ääntä )

NHL Hitz 2003


Onko vuoden 2002/2003 peli mitenkään retroa, no vuonna 2019 vastaus on kyllä. Varsinkin kun peli itsessään on melkoisen erikoinen esitys jääkiekkoilusta tai jostain siihen liittyvästä.

Jos haluat pelata oikean jääkiekon tyylisesti video- tai tietokonepeliä niin tämä NHL Hitz peli, joka ilmestyi Playstation 2, XBox ja Nintende Gamecubelle ei välttämättä olisi vaihtoehtosi, sillä tässä pelissä jääkiekko vietiin oikeasti sille next levelille ja pelaamaan päästii niin Antiikin Rooman Colosseumille kuin kuuhunkin ja peli muutenkin oli enemmänkin hauskanpitopeli, missä viitekehyksenä toimi jääkiekkoa ja pelaajien taklaaminen jäältä pelaaja toisensa jälkeen. Pelin julkaisu Midway Games mutta Black Box Games ja Exient Entertainment olivat pelien varsinaiset tuottajat.

Omat joukkueet ja omat joukkuevärit

Myös itse joukkueet oli NHL Hitz pelissä mahdollisuus luoda vaikka omista kavereista ja peliasut suunnitella pelin rajoituksen sisällä niin kuin itse niiden halusi olevan. Pelissä pelattiin myös 3 vs 3 joukkueilla ja vaikka peli onkin kohta jo 17 vuotta vanha, pelataan tätä peliä yhä. Pelissä itsessään ei ollut kovinkaan montaa nimettyä NHL pelaajaa, koska vaikka pelin nimessä on NHL, ei pelin tarkoituksena ollutkaan olla kuin NHL, vaan tarjota erilainen jääkiekkopeli niille pelaajille, jotka olivat kenties kyllästyneitä EA-Sportsin NHL peleihin tai vastaaviin, joissa olet sitä parempi, mitä paremmin ymmärrät peliohjaimen ja jääkiekkoilun salat. NHL Hitz pelissä niillä ei ole niinkään merkitystä.

Itse pelaaminen

Pelissä pelaaja valitsee, onko erien pituus yksi, kaksi vai kolme minuuttia. Tämän jälkeen pelaaja valitsee joukkueeseensa keskushyökkääjän, laiturin, puolustajan sekä maalivahdin ja erätauoilla pelaaja pystyi sitten myös pelaajien vaihtoon. Pelissä oli mahdollisuus myös ns. armolopetukseen, eli pelin alussa voitiin asettaa armolopetus, vaikka kymmenen maalin eroon, ja kun toinen joukkue pääsi 10 maalin etuasemaan, peli loppui siihen. Totta kai viidenkin maalin eron asettaminen oli yhtä mahdollista. Pelissä on kaikkiaan 85 erilaista asetusta, joihin pelaaja voi itse vaikuttaa.

Pelissä oli myös mahdollista asettaa muitakin erikoissääntöjä, esimerkiksi jääkiekkotappelun tullessa voi sääntöihin laittaa, että häviäjän piti poistua pelistä.

NHL ja pelaamisen oheinen pelaaminen

NHL Hitz ja varsinainen tietokone- tai konsolijääkiekon pelaaminen eivät ole kenties mitään yhteistä, mutta se niillä on yhteistä, että kyse on pelaamisesta. Ja jos olet kiinnostunut NHL pelaamisesta, niin todennäköisesti myös seuraat itse liigaa. NHL pelivihjeet ja peliuutiset varmasti myös kiinnosta, ja uskon että ainakin silloin tällöin laitat myös pari euroa suosikkijoukkueellesi, ja saat sitä kautta lisäjännitystä oikeiden pelien seuraamiseen. Pelien seuraaminenkin on nykyään niin helppoa, kiitos erilaisten saatavilla olevien suoratoistopalveluiden.

Minkälainen peli siis NHL Hitz oikeasti on

NHL Hitz peli oli enemmänkin arcade-lätkää kuin mitenkään realistista jääkiekkoa – tässä pelissä jopa maalivahti voi lähteä hyökkäämään ja tekemään maaleja. Lisäksi pelissä itsessään oli erilaisia minipelejä.

Pelissä oli myös eräänlainen kausipelivaihtoehto ja kiertuevaihtoehto, missä voittaessaan ja pelatessaan joukkue sai parempia mailoja ja tarvikkeita ja kaikkea muuta, mitä normaalissa jääkiekkopelissä ei todellakaan ole mukana.

Jos esimerkiksi katsoo, mitä eri sivustot arvioivat tämän pelin niin arviot vaihtelivat huonosta pelistä jopa hyvää peliin ollen yleisesti siellä paremman puolella. Pelin musiikista vastasivat mm. Power 5000, Incubus, Drowning Pool, Moby, Zambonis, Hoobastank sekä Rob Zombie eli musiikin puolelta pelissä oli panostettu pelin tyyliin sopivasti ja olihan pelin kannessa myös itse Chris Ponger ja pelissä mukana Making Of-video, jossa esiteltiin, kuinka pelin koodarit olivat ottaneet Chrisin luistelusta mallia koodaamisessa ja pelaajien liikkeisiin. Tilt.tv arvosteli tämän pelin myös.

NHL Hitz on viihdyttävä ja erilainen jääkiekkopeli, joten ei ole mitenkään erikoista, että tälle pelille on vuosien aikana muodostunut oma erikoinen faniporukkansa ja pelaajapiirinsä.

Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

6.6.2020

Jätä kommentti