VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 7.0/10 (5 ääntä )

Myst


Myst on Robyn ja Rand Millerin suunnittelema seikkailupeli, joka julkaistiin Brøderbundin toimesta 1993 Mac OS järjestelmille. Pelistä käännettiin myöhemmin versiot järjestelmille Sega Saturn, Microsoft Windows, Atari Jaguar, 3DO, CD-i, PlayStation, AmigaOs, PlayStation Portable, Nintendo DS ja iOS.

Peli keskittyy Myst nimiselle saarelle missä pelaajan tehtävänä on selvittää saaren tapahtumia. Pelaaja käyttää saarella apunaan erityistä tutkimusmatkailijan kirjaa joka aukaisee pelaajalle paremmin saaren tapahtumia. Myst on kuvattu pelaajan silmistä kolmiulotteisena maailmana. Vaikka pelin näkymä on kolmiulotteinen, ei pelaaja pääse vapaasti kävelemään 3D-maailmassa, vaan peli koostuu renderöidyistä 3D-kuvista. Pelaajan liikkuminen tapahtuu klikkaamalla kohteeseen mihin pelaaja haluaa kävellä. Pelaajalla on mahdollisuus vaikuttaa edessään oleviin kohteisiin klikkaamalla, tai vetämällä niitä ohjaimella. Jotkin esineet voidaan poimia mukaan ja käyttää myöhemmässä vaiheessa. Peli koostuu pääasiassa pienistä loogisista pulmanratkontatehtävistä, jotka pelaajan on ratkaistava. Pelin läpäistääkseen pelaajan on selvitettävä kaikki aution Myst saaren vihjeet ja mysteerit.

Peli eroaa eniten aikansa seikkailupeleistä sen erityylisellä tarinankerronnalla. Alussa pelaajalle ei paljasteta mitään saaren tapahtumista, mutta pelin edetessä pelaajalle paljastuu vihjeiden mukana saaren tarina. Peli ei myöskään sisällä mitään tyypillisiä vihollisia, eikä pelaajan ole mahdollista kuolla pelissä.

Aikanaan Myst oli todella hieno niin graafisesti, kuin juoneltaan. Peli pysyi pitkään PC:n myydyimpänä pelinä, kunnes Sims ohitti Mystin myynnillään 2002

YouTube video Myst pelistä

Myst, 7.0 out of 10 based on 5 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

4.10.2012

Jätä kommentti