VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 7.6/10 (5 ääntä )

M.U.L.E.


M.U.L.E. on Ozark Softscapen tekemä ja Elektronic Artsin 1983 julkaisema neljän pelaajan strategiapeli, joka pohjautuu vieralla planeetalla tapahtuvaan kaupankäyntiin. Peli julkaistiin alustoille Atari 400/800, Commodore 64, IBM PCjr, MSX-2, NES, PC-8801 MKII ja Sharp X1.

Pelissä on aina neljä pelaajaa, joista kaikki tai osa voi olla tietokoneen ohjaamia. Jokainen peli kestää on 1-2 tuntia. Pelaaja liikuttelee hahmoaan useasta syystä; kaupankäynnissä hahmoa liikutellaan tarkoituksena määrittää tarjoustaso, jolla haluataan myydä tai ostaa.

Pelissä on tavoitteena selvitä 6 tai 12 kuukauden ajanjakso siirtokunnassa planeetta Iratalla (Atari väärin päin). Tässä ajassa on saatava kerättyä mahdollisimman suuri omaisuus. Keskuskaupan hinnat vaihtelevat sen mukaan, kuin varastossa on hyödykettä. Pelin voittaa eniten hyödykkeitä kerännyt pelaaja.

Kukin 1 kuukauden pelijakso jakaantuu kolmeen vaiheeseen

  • Maanvaltaus. Jokainen pelaaja klikkaa haluamansa tontin kartalta. Tämän jälkeen tulee joskus lisätontti myös huutokaupattavaksi. Maapaikkojen sijainti määrää niiden tuottavuuden. Esimerkiksi Jokivarrella on hyvä kasvattaa ruokaa.
  • Rakennusvaihe. Kukin pelaaja rakentaa tai vaihtaa vuorollaan tontilleen tuotantolaitoksen esimerkiksi energiaa, ruokaa jne. varten.
  • Kaupankäynti. Tuotetuilla tavaroilla käydään kauppaa joko pelaajien kesken tai keskuskaupan kanssa.

M.U.L.E. on ensimmäisiä usean pelaajan moninpelejä. Pelin kaupankäynti on toteutettu nerokkaasti. Grafiikaltaan peli on todella karun näköinen ja äänimaailmakin on 8-bittistä tilutusta. Tunnusmusiikkina toimii jo ärsytykseen asti tarttuva kappale.

M.U.L.E:sta on tehty myös useita open source versioita, joista yksi on Open M.U.L.E.

YouTube video M.U.L.E pelistä

M.U.L.E., 7.6 out of 10 based on 5 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

5.11.2012

Jätä kommentti