VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 6.6/10 (17 ääntä )

Mr Do’s Castle


Mr Do’s Castle on Universalin 1983 tekemä arcadepeli, jossa pelaajan tehtävänä on syödä radalta kirsikoita väistellen samalla hirviöitä.

Jokaisen radan alussa pelaaja aloittaa linnan kellarista ja viholliset katolta. Viholliset alkavat lähestymään alas kohti pelaajaa jonka aikana pelaajalla on hetki aikaa vapaasti kerätä kirsikoita radalta. Radat koostuvat tiilisistä tasoista ja tikapuista, joita pitkin pääsee kiipeämään korkeammille tasoille. Tikapuita on kahdenlaisia, toiset ovat täysin kiinteitä ja toisia 45-asteen kulmassa olevia tikkaita pystyy kaatamaan toiseen suuntaan. Viholliset koostuvat yksisarvisista olennoista, jotka seuraavat pelaajan liikkeitä ja osaavat kiivetä ja laskeentua tasojen välillä. Tiililaatoissa olevia kirsikoita kerätään radalta lyömällä isolla nuijalla tiiliskiviä, joissa on kirsikan kuva. Ratojen tiililaatat sisältävät myös avaimia ja pääkalloja. Pelaajan nuija toimii samalla myös aseena, joskin kovin tehottomana sellaisena. Sillä pystyy nuijimaan vihollisen joko suoraan, tai tekemään vihollisille ansan, johon nämä jumiutuvat hetkeksi. Keräämällä kaikki radan avaimet yläkerrassa oleva portti avautuu hiljalleen. Kun portti on auki, voi pelaaja poimia voiman, joka altistaa viholliset kuoleviksi. Nuijimalla kaikki viholliset on rata läpäisty ja pelaaja siirtyy seuraavaan haastavampaan rataan.

Pelin radat vaativat pääasiassa hyvin nopeaa reaktiokykyä vihollisten keskellä liikkuessa. Tämän lisäksi vaaditaan suunnitelmallisuutta, koska viholliset usein piirittävät pelaajan ja pelaajan on nopeasti päätettävä oikea strategia vihollisten päivittämiseksi.

YouTube video Mr Do’s Castle pelistä:

Mr Do's Castle, 6.6 out of 10 based on 17 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

7.4.2015

Jätä kommentti