VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 6.8/10 (10 ääntä )

Metroid

Metroid NES Taistelu Avaruuspiraatteja vastaan

Metroid on Intelligent Systems:in 1986 tekemä tasohyppelypeli, joka julkaistiin alkujaan Famicon Disk Systemille ja myöhemmin 1987 Nintendo Entertainment Systemille. Metroidista on tehty myös useita jatko-osia jotka ovat olleet hyvinkin menestyneitä.

Pelin juonessa avaruuspiraatit ovat vallanneet Zebesin planeetan, jossa he aikovat valmistaa bioaseita metroid-olennoista taistelussa galaktista sivilisaatiota vastaan. Galaktisen federaation epäonnistuessaan avaruuspiraatteja vastaan tehtävä annetaan kokeneelle palkkiometsästäjälle Samus Aranille. Samuksen tehtävänä on tuhota vaaralliset metroidit, sekä avaruuspiraattien johtaja Mother Brain, sekeä tämän apurit.

Metroid on sekoitus toimintaseikkailua, ammuntaa ja tasohyppelyä. Pelin alussa pelaajalla on käytössään vain pieni määrä varusteita joita joudutaan käyttämään saavuttaakseen seuraavan tavoittamattoman alueen. Pelaajalla on usein mahdollisuus tavoittaa tasoja, ennen kuin niitä on tarkoitettu, koska pelin maailma on esitetty yhtenä moniruutuisena tasona. Tämän vuoksi pelin pystyy läpäisemään hyvinkin nopeasti hyödyntämällä pelissä esiintyviä suunnitteluvirheitä. Metroidin vaihtoehtoinen loppu määräytyy pelin läpipääsyyn käytetystä ajasta, joko positiivisena tai negatiivisena lopetuksena.

YouTube video Metroid pelistä

Metroid, 6.8 out of 10 based on 10 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

4.11.2012

Jätä kommentti