VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 7.5/10 (11 ääntä )

Metal Gear


Metal Gear on Konamin 1987 tekemä hiiviskelypeli, joka julkaistiin alunperin MSX2-tietokoneelle ja käännettiin myöhemmin NES-konsolille, IBM PC:lle, sekä Commodore 64:lle.

Pelin juonessa Etelä-Afrikassa sijaitsee Outer Heaven niminen linnoitettu osavaltio, joka perustettiin 80-luvun lopulla legendaarisen palkkasoturin toimesta. Lännessä on saatu vtieto, että osavaltiossa kehiteltäisiin massatuhoaseita. FOXHOUND-järjestö komennetaan Outer Heaveniin ja vakooja Gray Fox soluttautuu Outer Heaveniin. Myöhemmin Foxin viimeinen viesti on ”Metal.. Gear..”, jonka jälkeen yhteys katkeaa, jonka seurauksena Solid Snake lähetetään pelastamaan Gray Foxia.

Pelissä pelaajan on hiivittävä Outer Heaveniin vihollisen huomaamatta saaden yhteyden Gray Foxiin. Pelaajan on varottava vihollisia ja piilouduttava kaikilta kontakteilta esim. turvakameroilta ja vartoioilta. Jos pelaaja huomataan, hyökkäävät vartijat Snaken kimppuun, kunnes tämän onnistuu paeta turvalliseen paikkaan tai ottaa hengiltä riittävän monta vihollista.

Pelin alkuvaiheissa pelaajalla on käytössä hyvin niukka aseistus. Snakella onkin mahdollisuus tyrmätä vartijat nyrkeillään. Aseita löydetään pelin edetessä alkaen aina pistoolista erilaisiin räjähteisiin. Vihollisten tappamisen lisäksi aseita käytetään erilaisten esineiden, kuten sähkölattioiden tuhoamiseen.

Pelaaja löytää pelin aikana avainkortteja, joilla pääsee täysin uusiin alueisiin. Väliajoin pelaajalla on vastassaan vaikeampi pomovihollinen, joka on päihitettävä edetäkseen pelissä.

Pelissä esiintyvällä radiolla voidaan ottaa yhteyttä henkilöihin, jotka avustavat Snakea tehtävissä. Radio antaa ohjeita aina tietyissä huoneissa ja se muistuttaa Metal Gear Solid-pelissä olevaa CODEC-kommunikaatiojärjestelmää.

YouTube video Metal Gear pelistä

Metal Gear, 7.5 out of 10 based on 11 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

22.10.2013

Jätä kommentti