VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 5.5/10 (6 ääntä )

Mario & Yoshi

Mario ja Yoshi - Pulmanratkonta

Mario & Yoshi on Nintendon vuonna 1992 tekemä pulmanratkontapeli, joka julkaistiin Nintendo Entertainment System ja Game Boy -konsoleille.

Peli on tyyliltään Tetris-pelin kaltainen, jossa pelaaja toimii Marion tai Luigin roolissa pidellen kahta lautasta ilmassa, joihin on tarkoitus pudottaa Yoshi-dinosauruksen munanpuolikkaita. Lautasella munat yhdistyvät ja niistä kuoriutuu uusi Yoshi.

Munanpuolikkaiden väliin voi pisteiden keräämiseksi asettaa muita putoavia asioita. Jos näitä asetetaan kaksi samanlaista päällekkäin, ne poksahtavat pois. Muut putoavat asiat ovat esimerkiksi vanhemmista Mario-peleitä tutut viholliset Goomba, piraijakasvi ja pyöreä kummitus.

Pelissä on kaksi eri tyyppiä pelata sekä kaksinpeli (jolloin toisella pelikentällä on Luigi)

  • A-tyyppi: Peliä pelataan niin kauan (pisteitä keräten) kunnen peli päättyy kentän täyttyessä. Peli vaikenee eteenpäin mentäessä.
  • B-tyyppi: Pelissä on tarkoitettuna saada kenttä tyhjäksi mahdollisimman nopeasti. Kaksinpelissä pelataan vain tyyppiä B.

Pelin ohjattavuus on hyvin yksinkertainen. Pelissä liikutellaan Marioa (ja Luigia) neljän lautasen alla edestakaisin ja käännellään sitä, jotta lautaset päällysteineen vaihtaisivat paikkoja.

YouTube video Mario & Yoshi pelistä

Viittaukset : Wikipedia Mario & Yoshi

Mario & Yoshi, 5.5 out of 10 based on 6 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

24.9.2013

Jätä kommentti