VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 6.9/10 (21 ääntä )

Mario Lemieux Hockey

Mario Lemieux Hockey Kaukalo Jääkiekko Ottelu

Mario Lemieux Hockey on Segan 1991 julkaisema jääkiekkopeli, joka julkaistiin Sega Genesis konsolille.

Peli ei sisällä NHL tai NHLPA lisenssejä, joten pelissä ei ole aitoja virallisia joukkueita tai pelaajia. Peli sisältää vain yhden aidon pelaajan joka jo pelin nimestä voidaan arvata olevan tietenkin Mario Lemieux.

Pelaaja voi valita päävalikosta erikseen harjoittelun, turnauksen, rangaistuslaukaukset tai tappelun. Harjoittelussa pelaaja voi valita haluamansa joukkueen ja pelata valinnaista joukkuetta vastaan jääkiekko-ottelun. Rangaistuslaukaisuissa toimii hieman erikoinen tyyli, missä toinen pelaaja syöttää kiekon laukausta tekevälle pelaajalle. Turnauksessa pelataan kausi toisia joukkueita vastaan ja tappeluharjoittelussa pelaaja pääsee suoraan treenaamaan miten nyrkkejä heilutellaan kaukalossa. Pelin turnaus on toteutettu melko samalla tavalla, kuin oikeassa NHL:ssä missä joukkueet on itäiseen ja läntiseen konferenssiin, jossa kummassakin on kaksi eri divisioonaa.

Mario Lemieux Hockeyn kenttä on kuvattu sivulta käsin siten, että maalit ovat vasemmalla ja oikealla. Peli on melko hidastempoista jääkiekkoa jossa tilanteita kuitenkin tapahtuu. Monet osuudet, kuten aloitus ja tappelut on kuvattu eri kuvakulmasta, kuin itse kaukalonäkymä. Pelin tappeluissa hahmot takovat toisiaan ja tappelut kestävät usein luvattoman pitkään. Peli omaa hieman omituisia sääntöjä, joista erikoisena on tappelun hävinneen ottelijan joutuminen jäähylle.

Peli menettelee grafiikoiltaan ainakin suurimmalta osin, mutta varsinkin pelin  äänimaailma on onnistuttu pilaamaan hieman omituisilla äänitehosteilla jotka muodostuvat lähinnä kohinasta ja kolahduksista.  Jäähallissa kuuluvat musiikit keskeytyksissä ovat oudon kuulosisa eivätkä ole aina synkassa pelin kanssa. Pelaajien animonnnissakin on puutteita ja pelaajat näyttävät melkein liukuvan tai hiihtävän jäällä.

 

YouTube video Mario Lemieux Hockey pelistä

Mario Lemieux Hockey, 6.9 out of 10 based on 21 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

6.11.2012

Jätä kommentti