VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 6.0/10 (15 ääntä )

Mad Max

Mad Max Asfalttisoturi Pursuit Special

Mad Max on Mindscape-yhtiön 1990 Nintendo Entertainment konsolille tekemä toiminta- ja autopeli, joka pohjautuu Mad Max 2  – Asfalttisoturi elokuvaan, jossa Mel Gibson näytteli pääosissa.

Pelin juoni pohjautuu post-apokalyptiseen maailmaan, jossa pelaajan tehtävänä on selvitä aavikolla ryöstämällä polttoainetta, rahaa, vettä ja ruokaa, sekä taistelemalla alueella riehuvia jengejä vastaan.

Pelaaja aloittaa pelin ajamalla elokuvasta tunnettua remmiahdettua Pursuit Special-autoa. Matkan varrella Maxilla on vastassaan vihollisjengin autoja, tiesulkuja ja dynamiittejä heitteleviä bunkkereita. Pelaajalla on käytössään hyvin niukasti aikaa ja räjähteitä vihollisten voittamiseen. Jokaisen radan varrella sijaitsee pieni huoltoasema, joissa voidaan ostaa ruokaa, bensaa ja dynamiittejä tai korjata autoa vaihtokaupan kautta.

Radoissa on myös kaivoksia, jotka tunnistaa pienestä hökkelistä ja kaivoskuilusta. Kaivokseen mentäessä Max jättää autonsa ulos ja pelaaja ohjaa Maxia kaivoksen sisällä sokkelomaisessa rakennelmassa. Kaivoksissa pystyy etsimään räjähteitä, ruokaa, vettä ja polttoainetta. Kaivokset vilisevät vihollisjengiläisistä, joita Max pystyy ampumaan haulikollaan.

Jokaisen radan tavoitteena on kaahata autolla areenalle ja taistella vihollisjengejä vastaan. Pelaajan on kerättävä tarpeeksi ruokaa ja vettä ostaakseen huoltoasemalta pääsylipun areenalle. Pääsylipun saatuaan pelaajan on vielä löydettävä areena. Areenalle päästyään pelaaja osallistuu romuralliin, josta on selvittävä viimeisenä ehjänä autona.

Romurallissa vihollisen autot ajavat areenaa pitkin ja yrittävät työntää pelaajaan ja muut autot pois ajoradalta. Tämän lisäksi areenalla on maassa avautuvia luukkuja joihin autot voivat myös tipahtaa kuiluun. Kun kaikki vihollisautot on raivattu radalta jatkaa pelaaja matkaansa seuraavaan rataan.

Pelin lopussa pelaajan on taisteltava vielä areenalla pomovastustajaa vastaan. Aseina toimivat jousipyssyt, joiden nuolet on kerättävä edellisestä radasta.

YouTube video Mad Max pelistä

Mad Max, 6.0 out of 10 based on 15 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

19.9.2013

Jätä kommentti