VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 7.5/10 (11 ääntä )

M1 Tank Platoon

M1 Tank Platoon Panssarivaunu valikko

M1 Tank Platoon on MicroProse Software:n 1989 tekemä ja julkaisema reaaliaikainen strateginen panssarivaunupeli . Peli julkaistiin alustoille Amiga, Atari ST ja PC:n MS-DOS.
Pelissä pelaajalla on mahdollisuus osallistua kuvitteelliseen taisteluun Keski-Euroopassa Neuvostoliittoa vastaan ohjaten liittoutuneiden sotakoneistoa, kuten tankkeja, helikoptereita, lentokoneita, tykistöä ja jalkaväkeä. Peli erikoistuu kuitenkin erityisestä M1 panssaripataljoonan ohjaamiseen. Pelissä voidaan toimia panssarivaunun kuljettajana, tykkimiehenä tai komentajana ohjaten kaikkia omia pataljoonan panssarivaunuja, sekä muita yksiköitä. Peli koostuu enimmäkseen kaksiulotteisesta karttanäkymästä, jossa pelaaja voi antaa määräyksiä joukoille, sekä kolmiulotteisesta näkymästä taistelutantereelle missä itse taistelu panssarivaunuilla tapahtuu. Peliä voidaan pelaa kahdella eri tyylillä: Enemmän toimintapohjaisena arcadetyylillä, sekä simulaatiopohjaisena strategiatyylinä, joka paneutuu enemmän taktikointiin, kuin räiskintään.
Peliin on sekoitettu myös ripaus roolipeleistä tuttua hahmonkehitystä, missä henkilöhahmot ja yksiköt kehittyvät paremmiksi taistelijoiksi selvittyään hengissä taistelusta. Tämä kannustaa pelaajaa toimimaan taktikoidusti ja unohtamaan Ramboilun.

Pelin tehtävät koostuvat yleisesti Itä-Saksassa Rein-joen varrelle missä pelaajan pataljoonan on pysäytettävä ylivoimainen Neuvostoliiton armeija. Kampanjat alkavat yleisesti puolustusasemista, missä pelaajalla on käytössään NATO-liiton teknologisesti kehittyneempää kalustoa vihollista vastaan.

Pelistä on tehty myös MicroProsen toimesta jatko-osa M1 Tank Platoon II (Kutsuttu myös nimellä M1TP2) joka julkaistiin vuonna 1998 Windows 95-, 98- ja Me-järjestelmille.
Jatko-osa myötäilee paljolti alkuperäistä Tank Platoonia sisältäen kuitenkin huomattavasti paremman grafiikan ja tekstuurit 3d-objektien pinnalla.

YouTube video M1 Tank Platoon pelistä

M1 Tank Platoon, 7.5 out of 10 based on 11 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

17.12.2012

Jätä kommentti