VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 7.8/10 (4 ääntä )

Lotus Espirit Turbo Challenge


Lotus on brittiläisen Gremlin Graphicsin julkaisema autopelisarja, jotka julkaistiin 1990-luvun alussa Commodore Amigalle. Pelit kehitti brittiläinen Magnetic Fields, jonka keskeiset hahmot tunnetaan myös esimerkiksi Commodore 64:n Kikstart-moottoripyöräpeleistä ja Super Carsista. Peleissä ohjastettiin, kuten nimestä voi päätellä, Lotus Carsin valmistamia autoja, eritoten Lotus Espritiä. Peleistä julkaistiin myös versiot PC:lle ja Sega Mega Drivelle.

Lotus pelisarjan eri pelit :

  • 1990 – Lotus Esprit Turbo Challenge
  • 1991 – Lotus Turbo Challenge 2
  • 1992 – Lotus III: The Ultimate Challenge

Ensimmäisessä Lotus-pelissä pelaaja kilpaili muita kuljettajia vastaan, joiden nimet olivat muunnelmia aikansa oikeiden kuljettajien nimistä (esimerkiksi Ayrton Sendup – Ayrton Senna ja Ricardo Pastry – Riccardo Patrese). Toisessa Lotus-pelissä pelaaja taas ajoi ennalta-asetettua aikaa vastaan, kun taas kolmas Lotus yhdisti nämä molemmat pelimuodot.

Lotus-pelien musiikki on jäänyt elämään vanhan pelimusiikin harrastajien keskuudessa. Lotus II:n musiikit sävelsi Barry Leitch, ja pelistä muistetaan lähinnä sen alkumusiikki (myös jokaisella jaksolla on oma lyhyt tunnusmusiikkinsa). Lotus III:ssa on mahdollisuus kuunnella myös ajon aikana useita Patrick Phelanin tekemiä kappaleita. Peleissä on mahdollisuus kaksinpeliin jaetulla ruudulla ja Lotus II:ssa ja III:ssa voi pelata myös kolmin- tai nelinpeliä kaksi konetta välikaapelilla yhdistämällä.
Vastaanotto

Lotus I oli Amigalla erittäin suosittu peli aikanaan ja siitä tuli myös arvostelumenestys. Lotus II:ta pidettiin ilmestyessään lajityyppinsä aikansa teknisesti vaikuttavimpana pelinä, se oli grafiikaltaan sarjan ensimmäistä osaa edistyneempi. Pelin Mega Drive -versiolla oli vaikeuksia pyörittää alkuperäisen pelin kaltaista grafiikkaa sulavasti, mutta PC -versio toimi grafiikaltaan suhteellisen samaan tapaan kuin alkuperäinen versio. Lotus III ei enää saanut yhtä hyvää vastaanottoa. Sen harmiksi koitui juuri grafiikan pyörittäminen, joka ei jostain syystä ollut enää yhtä sulavaa kuin edeltäjissään. Samoin pelillä ei ollut enää uusia ominaisuuksia tarjottavanaan. Mukana oli jonkinlainen ”rataeditori”, mutta siinä ei saanut suoraan suunnitella rataa, vaan ainoastaan päättää esimerkiksi radan mutkaisuudesta ja muista piirteistä, jotka ilmaistiin prosenttiyksiköin.

Kuuntele Lotus Espirit Turbo Challenge 2 mp3 kappale tästä 

Lotus Turbo Challenge 2 pelin Youtube video :

 

Lainattu http://fi.wikipedia.org/wiki/Lotus_(pelisarja)

Lotus Espirit Turbo Challenge, 7.8 out of 10 based on 4 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

17.9.2011

Voit jättää vastauksen, tai trackback omalta sivustolta.

Yksi vastaus to “Lotus Espirit Turbo Challenge”

  1. Lotusfani sanoo:

    Peli ei niin huippu, mutta alkuintron musiikki ehdottomasti paras mitä missään Amigan pelissä ollut! Monesti tuli pelattua peliä pelkästään tuon legendaarisen intron takia.

Jätä kommentti