VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 6.1/10 (16 ääntä )

Lode Runner tiedoston lataus
Lataa Lode Runner
Koko: 0.00B
ladattu: kertaa

Lode Runner

Lode Runner - NES

Lode Runner on Brøderbund-yhtiön 1983 julkaisema pulmanratkontapeli. Peli julkaistiin useille eri alustoille, kuten Sega SG-1000, Apple II, Правец 82/8М, VIC-20, Commodore 64, PC Booter, ZX Spectrum, Atari XL/XE, SG-1000, XBLA, Windows, iPod, Macintosh, Virtual Console, PlayStation Network, BBC Micro, Atari Lynx, PlayStation, NES, SNES, Amstrad CPC ja Game Boy.

Pelissä pelajaa on pieni tikku-ukko, jonka on kerättävä kaikki radalla esiintyvät kultakimpaleet samalla väistäen vartioita, jotka yrittävät ottaa pelaajan kiinni. Kun radan kaikki kullat on kerätty, on pelaajan päästävä radan yläosaan edetäkseen pelin seuraavaan rataan.  Peli sisältää jopa 150 rataa, jotka osa painottuu pulmanratkontaan ja osa taas reaktioaikaan. Pelin alkaessa pelaajalla on käytössään viisi elämää, joita pelaaja kartuttaa aina päästessään radan läpi. Pelaaja menettää yhden elämän, jos vartija saa hänet kiinni tai pelaaja tippuu kuoppaan, joka kerkee täyttyä ennen pakenemista. Pelaaja pystyy kaivamisen lisäksi myös roikkumaan ja kiipeilemään, mutta ei kykene hyppäämään ollenkaan.

Pääasiassa radat koostuvat monikerroksista tiilirakennelmista, joita yhdistää tikkaat. Pelaaja pystyy kaivamaan reikiä maahan ja tämän avulla tiputtaa perässä juoksevia vartioita koloihin jumiin. Kolot täyttyvät automaattisesti takaisin kiveksi pienen ajan kuluttua ja jos vartija ei ole päässyt pakenemaan ennen tätä, hän menehtyy ja aloittaa radan satunnaisesta paikasta. Jos pelaaja taas jumiutuu liian pitkäksi aikaa koloon, menettää hän yhden elämän. Pelin radat sisältävät myös ansoja, joihin sekä pelaaja ja vartijat voivat astua.

Pelin ensimmäisten versioiden, kuten ZX Spectrum- ja C64-versioissa oleva staattinen radan näkymä ja tikku-ukot on korvattu uudemmissa versioissa pelihahmoihin ja näytöllä liukuvaan pelinäkymään. Liukuva ratanäkymä mahdollistaa suuremmat radat ja tarkemmat grafiikat peliin.

Lode Runner oli ensimmäisiä pelejä, joka sisälsi rataeditorin, jolla pelaaja pystyi tekemään itse omia ratoja peliin.

Kuvankaappauksia Lode Runner pelin eri versioista:

YouTube video Lode Runner pelistä NES:illä

Lode Runner, 6.1 out of 10 based on 16 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

20.1.2014

Jätä kommentti