VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 6.3/10 (3 ääntä )

Life & Death


Life & Death on The Software Toolworksin 1988 tekemä sairaalapeli, jossa pelaaja toimii lääkärinä paikallisessa sairaalassa. Peli julkaistiin Mac OS, DOS, Amiga, Atari ST ja Apple IIgs alustoille.

Pelissä pelaaja toimii monitoimilääkärinä, jonka vastuuseen kuuluu potilaiden diagnosointi, hoitaminen ja jopa kirurgiset leikkaukset. Peli alkaa lyhyellä oppitunnilla, jossa pelaajaa opastetaan pelin toimintoihin. Tämän jälkeen pelaaja ottaa vastaan erilaisia potilaita, joilla on monenlaisia vaivoja. Potilaalla on sairaskuvaus, jonka pohjalta pelaajan tulee päättää operoidaanko potilas, vai ryhdytäänkö muihin toimenpiteisiin. Potilaan operoinnissa pelaajalla on kirurgin työkalut käytössä ja sykemittari kuvastaa potilaan vointia. Potilaiden leikkaukset ovat hyvin vaativia, eikä virheitä saa sattua yhtään. Kirurgin työkaluissa on valtava arsenaali erilaisia välineitä, joista tavallisella pulliaisella ei ole mitään tietoa, joten leikkauksia varten tulee todellakin opetella asioita, sekä muistaa mitä välineitä ja missä järjestyksessä niitä tulee käyttää.

Pelissä on hyvin omalaatuinen ja hauska idea. Toteutuskin on melko onnistunut, mutta pelin vaikeusaste on hyvin korkea ja tietämättömyydestä johtuvat epäonnistumiset saattavat lannistaa kokeneenkin pelaajan.

Pelistä on tehty myös jatko-osa 1990 Life & Death II: The Brain, jossa pelaaja toimii tällä kertaa neurokirurgina aivojen parissa.

YouTube video pelistä

Life & Death, 6.3 out of 10 based on 3 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

22.9.2014

Jätä kommentti