VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 7.6/10 (7 ääntä )

Lethal Weapon

Lethal Weapon - Tappava Ase - Amiga - Satama

Lethal Weapon on Eurocomin tekemä ja Oceanin 1992 julkaisema toiminta- ja tasohyppelypeli, joka pohjautuu suomalaiselta nimeltä tutumpaan Tappava Ase elokuvaan. Lethal Weapon-peli julkaistiin alustoille Amiga 500, Atari ST, Commodore 64, MS-DOS, Game Boy, NES ja SNES.

Pelissä poliisiparivaljakko Riggs (Mel Gibson) ja Murtaugh (Danny Glover) taistelevat kaupungissa riehuvaa rikollisuutta vastaan. Taistelu rikollisia vastaan käydään nyrkein, asein ja kranaatein, joten elokuvastakin tuttua räväkkää toimintaa on luvassa.

Pelistä tehtiin kahta eri versioa, jotka poikkesivat hieman toisistaan. Pelissä pelaaja pystyy valita pelattavan hahmon Riggsin ja Murtaughin väliltä. Hahmojen erona on lähinnä Riggsin nopeampi tulinopeus aseilla ja Murtaughin parempi hyppyvoima.

Pelin radat koostuvat kaupungin eri paikoista, kuten satama, laiva, metro, rakennustyömaa, tehdas, toimisto ja parkkihalli. Radat sisältävät lisäenergiaa ja panoksia joita pelaaja voi kerätä. Pelin viholliset koostuvat erilaisin asein varustetuista pahiksista. Roistot kantavat mukanaan puukkoja, käsiaseita, konetuliaseita ja sinkoja.

Peli on paikoittan turhauttava ja erityisen vaikea, koska esimerkiksi nyrkillä lyöminen on usein tehokkaampi tapa nujertaa vihollinen, kuin aseella ampuminen. Graafisesti Lethal Weapon on hienosti tehty ja useat efektit, kuten vesi on kaunista katseltavaa. Myös pelin musiikit ovat mukavaa aiheeseen sopivaa ysärijumputusta.

Lethal Weapon muualla:

Moby Games – Lethal Weapon

YouTube video Lethal Weapon pelistä Amiga 500 alustalla

Lethal Weapon, 7.6 out of 10 based on 7 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

6.2.2014

Jätä kommentti