VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 8.7/10 (6 ääntä )

Lemmings tiedoston lataus
Lataa Lemmings
Koko: 0.00B
ladattu: kertaa

Lemmings

Lemmings Sopulit Tippuvat Kielekkeeltä

Lemmings on alun perin Amigalle vuonna 1990 julkaistu tietokonepeli, joka on myöhemmin käännetty lukuisille eri laitteille. Pelissä on tarkoitus pelastaa ruudulla kävelevät sopulilaumat antamalla näille komentoja. Kyseessä on puzzle-lajityypin (”pulmapelit”) edustaja. Pelin kehitti myöhemmin Grand Theft Autosta tunnettu DMA Design ja pelin julkaisi Psygnosis. Aikanaan Lemmings aiheutti ilmestyessään varsinaisen ilmiön. Peli sai monissa Amiga-lehdissä arvostelijoilta maksimipisteet, ja se käännettiin pian Atari ST:lle ja PC:n MS-DOS:lle.

Pelin idea oli omaperäinen. Pelin alkaessa kuuluu huuto ”Let’s go!”, ja ruudulla näkyvästä luukusta alkaa pudota tasaiseen tahtiin pieniä ihmismäisiä hahmoja. Sana ”Lemmings” tarkoittaa suomeksi ”sopulit”. Hahmoilla ei kuitenkaan ole muuta yhteistä sopuleiden kanssa, paitsi että ne ajautuvat helposti suurissa joukoissa kuolemaan, kuten sopuleiden uskotaan (virheellisesti) käyttäytyvän. Pelialueelta löytyy aloituspaikan lisäksi maali (jonkinlainen suuaukko johonkin toiseen paikkaan), jonne sopulit pitää saada.

Eri kentissä on annettu jokin tietty prosenttiluku, josta näkee kuinka monta sopulia kentässä pitää pelastaa kentän läpäisemiseksi. Sopulien kokonaismäärä on yleensä sata, ja ne putoilevat tasaiseen tahtiin yhdestä aukosta pelialueelle.

Lemmingsin kentät voidaan jakaa kolmeen erilaiseen arkkityyppiin:

 1. Endurance-tyyppiset kentät ovat pitkiä, mutteivat älyllisesti usein kovinkaan haastavia. Aikaa ja työkaluja on yleensä tarjolla runsaasti, eikä vaadittava pelastusprosentti ole korkea.
 2. Toisena päätyyppinä voidaan pitää puzzle-kenttiä, jotka yleensä ovat lyhyitä, mutta älyllisesti haastavampia.
 3. Kolmanneksi tyypiksi voidaan laskea precision, eli tarkkuus-tyypin kenttiä, joissa työkaluvalikoima ja aika on yleensä erittäin rajoitettu ja vaadittava pelastusprosentti korkea. Kenttien läpäisyyn vaaditaan toisinaan mm. siltojen rakentamista pikselin tarkkuudella, tiettyjen toimintojen erittäin tarkkaa ajoittamista tai useiden lemmingisien kontrollointia yhtaikaisesti

Lemmings sarjat :

 • Oh No! More Lemmings (1991)
 • Xmas Lemmings (1991 – 1994), neljän jouluaiheisen Lemmings-pelin ja -demon sarja.
 • Lemmings 2: The Tribes (1993)
 • All New World of Lemmings, Lemmings 3 tai Lemmings Chronicles (1994)
 • 3D Lemmings (1995)
 • Lemmings Paintball (1996)
 • The Adventures of Lomax (1996)
 • Lemmings Revolution (2000)


YouTube video Lemmings pelistä

Lähteet : Wikipedia Lemmings

Lemmings muualla

Lemmings, 8.7 out of 10 based on 6 ratings
Lemmings koodit ja vihjeet Kopioi leikepöydälleNäytä koodit
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

17.9.2011

Jätä kommentti