VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 8.7/10 (6 ääntä )

Lemmings 2: The Tribes


Lemmings 2: The Tribes on peli on DMA Desingin tekemä ja Psygnosis-yhtiön 1993 julkaisema jatko-osa Lemmings pulmanratkontapelille. Peli julkaistiin alustoille Commodore Amiga 500, MS-DOS, Sega Mega Drive, SNES, Game Boy, Acorn Archimedes, Atari ST ja FM Towns.

Pelin juonena 12 Lemmings heimoa elää rauhallisesti omalla saarellaan, kunnes muinaisen ennustuksen mukaisesti pimeys laskeutuu saarelle ja Lemmingsien on paettava saarelta apunaan Lemmingsien talismaani. Talismaani sisältää 12 osaa, joista jokainen osa on tarkoitettu eri Lemmings heimolle. Tällä kertaa jokaisen Lemmingsin on päästävä saaren keskiosaan päästäkseen pakenemaan saarelta.

Peliin on tehty useita muutoksia verrattuna alkuperäiseen Lemmings peliin. Uutuutena pelin alussa esitetään animaatio, joka kertoo pelin juonen. Alkuperäisen Lemmingsin 8 taidon lisäksi sopulit ovat oppineet huomattavasti enemmän erilaisia taitoja. Peli sisältää 120 rataa, mutta ne on jaettu 10 rataan jokaiselle 12 Lemmings heimolle.

Lemmingsit omaavat kaikkiaan 51 taitoa, joista osa on tietysti pysynyt samana kuten kaivaminen ja rakentamisen eri muodot. Uusia taitoja ovat esimerkiksi lentäminen ja huomion herättäminen. Peli sisältää myös treeniosuuden, jossa pelaajaa opastetaan miten erilaisia taitoja käytetään eri tilanteissa.

Pelaajalla on mahdollisuus pelata minkä tahansa heimon mitä tahansa rataa, kunhan kaikki radat läpäistään jokaisella heimolla. Peli alkaa aina 60 Lemmingsillä per heimo, mutta pelissä riittää jopa yhden Lemmingsin vieminen päämäärään. Ongelmana kuitenkin on, että Lemmingsien määrä pysyy samana seuraavassa radassa ja joihinkin ratoihin tarvitaan useita Lemmingsejä päästäkseen tason läpi. Pelaajalla on kuitenkin mahdollisuus pelata aikaisempia ratoja uudelleen pelastaakseen enemmän Lemmingsejä seuraaviin ratoihin. Radan onnistuneesta läpäisystä pelaaja palkitaan pronssi-, hopea- tai kultamitalilla riippuen pelastettujen sopulien määrästä.

Uusina ominaisuuksina pelaajalla on käytössään kelausnappi ja tuuletin. Tuulettimella pelaaja pystyy ohjailemaan ilmassa olevia sopuleja eri suuntiin. Peliin on lisätty monia muita uutuuksia, kuten trampoliineja, tykkejä, katapultteja, keinuja. Sopulien käyttäytymiseen on lisätty tajuttomuus, joka saattaa tulla tippumisen tai räjähdyksen voimasta.

YouTube video Lemmins 2 Tribes pelistä

Lemmings muualla

Lemmings 2: The Tribes, 8.7 out of 10 based on 6 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

21.12.2013

Jätä kommentti