VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 8.6/10 (5 ääntä )

Kops tiedoston lataus
Lataa Kops
Koko: 0.00B
ladattu: kertaa

Kops


 

Kops, on Jetro Lauhan vuonna 1996 kehittämä luolalentely peli, jossa keräillään aseita, ja koitetaan niiden avulla tuhota vastustaja. Peli julkaistiin alunperin MS-DOS:ille, mutta on myöhemmin käännetty freewarena Windowsille ja Linuxille.

Pelissä on tarkoitus keräillä parhaimmat aseet ennen toista pelaajaa, ja niiden avulla tuhota toinen pelaaja. Alusta on mahdollisuus ”ladata”, eli korjata erinlaisilla alustoilla, joilla voi myöskin vaihtaa asetta. Pelissä ei ole kunnon yhden pelaajan moodia, mutta yksinkin voi pelata, joka voi kuitenkin äkkiä käydä hyvinkin tylsäksi, koska kaikki mitä voi tehdä, on lennellä yksinään ympäri tyhjää kenttää. Sen takia pelissä on kahden, kolmen, sekä neljän pelaajan moodit, jotka tekevät pelistä todella hauskan.

Pelin grafiikat ovat huimat 90-luvun peliksi. 256-värinen peli on osattu tehdä huiman näyttäväksi, kun pelissä on esim. hyytäviä sinisiä jääkenttiä, ruskeita aavikko/kivimäisiä kenttiä, sekä paljon muita huiman näköisiä kenttiä. Pelin musiikki on myöskin aivan grafiikkojen tasolla. Erkki Turusen valmistavat musiikit sekoittavat erinomaisesti luolamaisen musiikin, ja pop-musiikin, joka antaa pelille mukavan pelattavuuden, eikä pää räjähdä yhdestä taustalla soivasta raidasta. Ääniefektit eivät ole kovin kummoiset, joskin räjähdykset ovat mukavan tasaista pauketta.

Pelissä riittä pelaamista vielä 2000-luvullakin, kunhan koolla on mukava kaveriporukka. Peli toimii erittäin jouhevasti, bugien määrä on hyvin minimaalinen, ja pelattavuus/mukavuus on erinomainen. Peli toimii myöskin Windows 7:lla, jonka ansiosta sen pitäisi toimia pitkälti kaikilla Windowseilla. Pelissä on vähän asetuksia, ja näppäimiä ei voi vaihtaa, joka on pieni miinus. Samoin pelissä seinien hajottaminen pienillä aseilla, voi aiheuttaa aluksen juuttumisen seinään bugisesti.

Kops, 8.6 out of 10 based on 5 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Jimmykojootti

Peliarvostelu kirjoitettu:

14.9.2012

Jätä kommentti