VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 6.5/10 (6 ääntä )

Knights and Merchants: The Shattered Kingdom

Knights and Merchants - Shattered Kingdom - Kansikuva

Knights and Merchants: The Shattered Kingdom on Joymania Entertainmentin kehittämä ja Interactive Magicin 1998 julkaisema keskiaikaan sijoittuva strategiapeli.

Knights and Merchants pelissä pelaaja toimii maansa kuninkaana ja ohjaa sotilaita ja valtakunnan kehitystä tavoitteenaan vastustajan voittaminen. Pelin tapahtumat sijoittuvat 1200-luvun ritarikauden Englantiin, joskin kartat ovat kuvitteellisia.

Yksinpelikampanja koostuu 20 eri skenaariosta ja lisäksi pelissä on moninpelimahdollisuus. Pelin erikoisuutena on sen talousmaailma, mittä tarvittavien resurssien, kuten ruoan, tuottamiseen tarvitaan pitkä tuotantoketju, joka pitää saada toimimaan kunnolla, jotta valtakunta kukoistaisi. Esimerkkinä maatilalta kuljetetaan viljaa myllyyn, josta se kuljetetaan leipomoon. Ruoan etäisyys siis vaikuttaa pitkälti sotaonneen ja mitä kuemmaksi ruoantoimitukset pitenevät, sitä hankalammaksi sotiminen tulee. Pelin kaikki kansalaiset, sekä myös sotilaat tarvitsevat ruokaa. Kantajat ja muut työntekijät käyvät itse ruokalassa, mutta sotilaiden ruokkimisen huolehtivat kantajat. Juuri pelin tuotantoketjut ovatkin sen vahvuus ja heikkous. Se vaatii alottelijalta paljon oppimista, mutta tekee veteraanipelaajasta taitavan vastustajan.

Pelistä tehtiin myös jatko-osa Knights and Merchants: The Peasants Rebellion.

Pelistä lisää MobyGamesin sivuilla: Knights and Merchants: The Shattered Kingdom

YouTube video Knights and Merchants: The Shattered Kingdom pelistä

Knights and Merchants: The Shattered Kingdom, 6.5 out of 10 based on 6 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

11.8.2014

Kommentointi on estetty.