VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 7.0/10 (4 ääntä )

Kick Off


Kick Off on Dino Dinin tekemä ja Ancon 1989 julkaisema jalkapallopeli, josta julkaistiin myös useita eri jatko-osia, kuten Player Manager, Kick Off 2, Super Kick-Off, Goal!, Kick Off 3 ja Kick Off 96, 97 & 98. Peli julkaistiin Amiga 500:selle ja Atari ST:lle.

Pelin liiga sisältää kahdeksan eri joukkuetta jolla jokaisella on erilainen pelityyli. Esimerkkinä Länsi-Saksa taklaa hyvin usein, kun Venäjä taas pelaa hyvin nopeaa ja taidokasta peliä. Ennen kisaa pelaaja voi valita muutamasta eri taktiikasta vaihtoehdon, pelaako keskikenttä-, puolustus-, vai hyökkäyspainotteista peliä.

Pelissä pelaaja ohjastaa aina pallon lähintä pelaajaa, joka merkataan mustalla viivalla. Pelaaja voi potkaista palloa, tai syöttää lähimmälle pelaajalle. Potkut on toteutettu näppärästä yhdellä painalluksella; lyhyt näpäytys syöttää ja pitkä painallus laukoo pallon pelaajan suuntaan määräten laukaisun korkeuden napin pohjassa pitämisestä. Näin pelaaja voi todella näppärästi laukoon halutessaan korkeita roikkuja, tai matalia laukauksia. Pelin vasemmassa yläkumlassa on pieni kartta, joka kertoo muiden pelaajien sijainnit.

Kick Off pelin pohjalta 1990 luotu jatko-osa Player Manager oli ensimmäinen jalkapallosimulaatio missä pelaaja pääsi manageroimaan joukkuettaan, pelaan liigassa eri divisioonissa, ostaan ja vaihtaan pelaajia sekä päättään pelin strategioista.

Kick Off:in vihollisen tekoäly on hyvin onnistunut ja tietokonevastusta pelaaminen on oikeasti haastavaa. Pelin grafiikat olivat aikaansa nähden loistavasti toteutettu. Pelin pelaajien hahmot on toteutettu yksityiskohtaisesti ja pelaajien animointi on toteutettu sulavalla liikesarjalla, joka antaa hahmoille realistisen näköiset liikkeet kentällä. Myös äänimaailmaa voidaan kehua hyvälaatuisista äänitehosteista, jotka yhdessä loistavan grafiikan kanssa nostavat pelin tunnelmaa.

Pelissä pelaavat maajoukkueet

  • Ruotsi
  • Argentina
  • Brazilia
  • Italia
  • Ranska
  • Hollanti
  • Länsi-Saksa
  • Englanti

Youtube video Kick Off pelistä :

Kick Off, 7.0 out of 10 based on 4 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

14.9.2012

Jätä kommentti