VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 5.8/10 (5 ääntä )

Karate Champ


Karate Champ on Technos Japan-yhtiön kehittämä ja Data East:in vuonna 1984 julkaisema karatepeli. Peli tehtiin alunperin kolikkopeliksi, mutta julkaistiin myöhemmin myös Apple II, Commodore 64 ja NES-alustoille.

Pelaaja ohjaa karate kilpailijaa, jolla hän ottelee yhdeksässä eri paikassa tietokonetta vastaan. Pelaaja ohjaa valkoiseen karategi asuun pukeutunutta hahmoa, kun taas tietokoneen ohjaamalla hahmolla on punainen puku. Otteluiden voittaja ratkeaa voittamalla kaksi erää kolmesta. Pelissä ei ole energiapalkkia vaan erä päättyy yhdestä onnistuneesta iskusta. Osumasta saa joko puolikkaan tai täyden pisteen. Mikäli ottelun 30 sekunin aika raja ehtii kulua loppuun ratkeaa ottelun voittaja pisteiden perusteella. Jokaisen ottelun jälkeen tulee bonus kierros, jossa voittaja voi saada lisäpisteitä osumalla lentäviin esineisiin.

Peli sisältää useita eri paikkoja missä pelaajat voivat taistella. Tämä jääkin pelin ainoaksi vaihteluksi. Muuten peli toistaa itseään jokaisen taistelun osalta.

Ulkoasultaan peli muistuttaa International Karate pelejä, mutta on graafisesti, ääniltään ja pelimekaniikaltaan hyvin yksinkertainen. Hahmot ovat hyvin pelkistettyjä ja niiden animointi toteutettu kankeasti. Äänimaailma on heikkolaatuista kasibittistä kohinaa ja piipitystä.

Peli sisältää myös kaksinpelin mahdollisuuden jaetun ruudun avulla.

YouTube video Karate Champ pelistä

Karate Champ, 5.8 out of 10 based on 5 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

13.9.2013

Jätä kommentti