VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 7.2/10 (6 ääntä )

Jack the Nipper


Jack the Nipper on Gremlin Graphicsin 1986 julkaisema tasohyppelypeli missä pelaaja ohjaa pientä kauhukakaraa tehden tuhmuuksia. Pelistä tehtiin myös jatko-osa Jack the Nipper II: In Coconut Capers. Pelin päähahmo pohjautuu Brittiläiseen sarjakuvahahmoon Sweeny Toddleriin. Peli julkaistiin alustoille: ZX Spectrum, Commodore 64, Amstrad CPC, MSX.

Jack the Nipper on sivulta kuvattu tasohyppely missä ratkaistaan samalla pieniä pulmanratkontatehtäviä. Pelin grafiikat ovat 2D-grafiikkaa, mutta pelissä on tehty illuusio syvyydestä, missä hahmot pääsevät kulkeen myös kauemmaksi ja lähemmäksi näytöllä.

Pelaaja ohjastaa Jackiä, ilkeää kauhukakaraa, joka haluaa rikkoa ilkeimmän lapsen tittelin, joka mitataan pelissä ”ilkeysmittarilla”. Jackin tulee kujeilla erilaisia käytännönpiloja aikuisten päänmenoksi, sekä samalla varoa vihaisia aikuisia, koska kiinni jäädessään Jack saa selkäsaunan. Piiskauksen yhteydessä ilkeysmittari laskee ja kiltteysmittari nousee. Jos Jack on liian kiltti, menettää hän elämän. Jackin tulee myös väistellä useita erilaisia vihollisia kaupungissa, kuten hirviöitä ja aaveita. Jack pystyy kerään taskuunsa kaksi tavaraa kerralla, joita hän pystyy käyttään jekkuihin. Jack voi esim mennä liikkeeseen, hyppiä kaupanhyllyille, varastaa lautasia ja heittää ne kaupassa lattialle, mikä suututtaa kauppiaat ja asiakkaat. Jack pystyy suututtaan ihmisiä myös ampumalla heitä hernepyssyllä.

Kuvankaappauksia Jack the Nipper pelistä :

Youtube video Jack the Nipper pelistä :

Jack the Nipper, 7.2 out of 10 based on 6 ratings
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

29.5.2012

Jätä kommentti