VN:F [1.9.22_1171]
Pelin arvostus: 8.0/10 (6 ääntä )

Ivanhoe

Ivanhoe Taistelu Ritari Miekkailu

Ivanhoe on Ocean-yhtiön 1990 tekemä arcadetyylinen tasohyppely ja taistelupeli, jossa pelaaja seikkailee Ivanhoe nimisellä ritarilla tehtävänään pelastaa kuningas. Peli julkaistiin Amiga 500 ja Atari ST järjestelmille.

Pelaaja ohjaa sankariamme Ivanhoe-ritaria jonka tehtävänään on pelastaa kaapattu kuningas vieraasta kaukaisesta valtakunnasta. Matka kulkee pitkin metsän, merirosvolaivan, keskiaikaisen kylän aina vihollisen linnaan saakka jossa kuningas on vangittuna. Matkan varrella Ivanhoen on taisteltava useita eri vihollisia vastaan selviten aina seuraavalle tasolle. Viholliset koostuvat jousimiehistä, miekkailijoista, kirvesmiehistä, velhoista ja muista keskiajan taistelijoista.

Pelaajalle näytetään ratojen välissä aina kartta, jota pitkin Ivanhoe etenee. Kartasta selviää jo läpäistyt maailmat, sekä seuraavan maailman teema. Peli koostuu pääasiassa tasohyppelystä, joka sekin painottuu enimmäkseen vihollisten hakkaamiseen miekalla. Pelaajalla on radan läpäisemiseen tietty määrä aikaa ja energiaa. Väliajoin pelaajalla on mahdollisuus päästä bonusrataan, joka sisältää esim ratsastusta hevosella tai miekkailua puolialastoman turkkilaisen kanssa.

Vaikka peli kuulostaa lupaavalta, on se valitettavasti jotain aivan muuta pelattavuudeltaan. Kuvakulma on todella lähellä pelaajaa ja radat koostuvat lähes suorista reiteistä aina oikealle päin ilman minkäänlaista pulmanratkontaa tai vaihtelua. Vastaan tulee vihollisia joilla on aina yksi ja sama peruslyönti. Ivanhoella on jopa mahdollisuus lyödä ja torjua iskut, mutta tämä ei pelasta tilannetta. Pelistä ei ota selkoa onko animoijilla ollut kiire vai laiskuuttaan jättäneet hahmojen animoinnin todella puutteelliseksi. Tämä näyttää, kuin pelin ruudunpäivitys olisi kerran sekunnissa. Esim. Ivanhoen miekaniskut ja hyppääminen on erittäin kamalan näköistä.

Vaikka peliä voidaan muuten sanoa pelattavuudeltaan epäonnistuneeksi tekeleeksi, sisältää peli kuitenkin kauniit huumorilla höystetyt sarjakuvamaiset grafiikat ja teemaan sopivat musiikki ja äänitehosteet.

YouTube video Ivanhoe pelistä

Ivanhoe, 8.0 out of 10 based on 6 ratings
Ivanhoe koodit ja vihjeet Kopioi leikepöydälleNäytä koodit
Peliartikkelin kirjoittaja:

Retropelit.fi

Peliarvostelu kirjoitettu:

1.6.2013

Jätä kommentti